Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ESP’ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 kişi serbest bırakıldı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 10 Eylül'de “örgüte üye olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddialarıyla Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) yönelik operasyon da gözaltına alınan 18 kişiden 11’i dün akşam adliyeye çıkarıldı. 

Gözaltına alınan Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Genel Meclis üyesi Gökçe Otlu Talipoğlu, ESP Ankara İl Başkanı Mehmet Ali Tosun, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Merkez Yürütme Kurulu üyesi Şükran Yaren Tuncer, SGDF Şirvan Çeliker, ETHA basın çalışanı Tunahan Turhan, “Barış İçin Akademisyenler” bildirisi imzacısı ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğretim görevlileri Sibel Bekiroğlu ve Mehmet Mutlu, ODTÜ öğrencisi Sinan Yalçın, Şule Duman, Betül Yıldırım, Emine Kaya, savcılık ifadeleri dahi alınmadan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Gece geç saatlere kadar Ankara Adliyesi’nde bekletilen gözaltılar Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği’nde ifadeleri alındı. Hakimlikte ifadeleri tamamlanan Şükran Yaren Tuncer haftada iki, Gökçe Otlu Talipoğlu ve Şirvan Çeliker haftada bir defa imza atmak koşulu ile, Betül Yıldırım dışındakiler ise yurt dışına çıkma yasağı ile serbest bırakıldı.

Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan HDP Genel Merkez çalışanı Ece Şimşek, Mustafa Bayraktar, Murat Kaçar, Gökhan Cice, Tuğçe Atasağun, Gizem Yılmazer ve Barış Can Altınok’un ise bugün adliyeye çıkarılması bekleniyor.

Kaynak: MA