Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıldönümünü protesto gösterisinde yaşamını yitiren Şahin Öner (19) isimli gencin ölümü konusunda farklı iddialar var. Olay, medyada, valiliğin yaptığı "elinde bomba patlayarak öldü" tarzındaki açıklaması şeklinde yer bulurken; Dicle Haber Ajansına konuşan olayın görgü tanıkları ise Akrep olarak tabir edilen polis aracının Öner’i ezdiğini söyledi.

"ÇOCUK YERDE YATIYORDUR; KAFASINI KALDIRIR KALDIRMAZ ONU AKEBE BİNDİRDİLER"

Olayın görgü tanıklarından Keziban Pervane, zırhlı polis aracının Öner'e çarparak yerde sürüklediğini, olayın birçok kişi tarafından görüldüğünü söylerken, olayı şu şekilde anlattı:

"Akrep dükkânın önünden geldi. Akrep çocuğu altına aldı, üstünden geçti. Ona çarptı, diğeri geldi. Biz bağırıyorduk, 'durun' dedik, beklemediler. Çocuk yerde yatıyordu. Kimse üzerine gelmedi. Çocuk kafasını kaldırır kaldırmaz onun yakasından tutup akrebe bindirdiler. Biz o sırada bağırdık. Bugün gördüğümü hiçbir zaman unutmam. Olay yerine ambulans falan gelmedi. Onu akrebe koyup götürdüler. Kızım defalarca ambulansı aradı, ambulans gelmedi. Yerde yatıyordu, yaşıyordu. O sırada 2 kişi yakasından tutup akrebe attılar. Mahallenin hepsi olayın nasıl yaşandığını gördü. Polisler karşı binadan bir kadını oraya getirip ona dediler ki 'Sen söyleyeceksin ben bir şey görmedim' sonra kadının ifadesini bu şekilde alıp gönderdiler."

"AKREP ÇOCUĞU ALTINA ALDI"

Olayın yaşandığı sokakta bakkal işletmecisi olan Yılmaz Dağ ise akreplerin hızlı bir şekilde sokağa girdiğini belirterek, "Çocuğun elinde bir şey olup olmadığını görmedim. Ancak araç hızlı bir şekilde sokağa girdi. Ben gözümle gördüm akrep hızlı bir şekilde geldi. Çocuğu altına aldı. Çocuk kaçamadığı için akrebin altında kaldı" şeklinde konuştu.

"SIRTINDA EZİLME İZLERİ VARDI; ALIP ARACA ATTILAR"

Araç altında kalan gencin yarı çıplak vaziyette zırhlı araca bindirildiğini gören bir diğer görgü tanığı Nurettin Nazilli ise, "Ezilmiş gibiydi. Sırtında ezilme izleri vardı. Alıp akrebin içine attılar. Daha sonra anneler bağırıp çağırdılar; 'Kurtaracak kimse yok mu?' diye. Sonra akrep tekrar geri geldi. Çocuğu alıp götürdüler. Nereye götürdüklerini bilmiyorum" dedi.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ

Öte yandan gösteri sırasında olay yerinde kayıtta olan kamera görüntülerinde 2 akrep tipi zırhlı aracın Öner'in yaşamını yitirdiği sokağa hızlı bir şekilde girdiği ve araçların sokağa girmesinin üzerinden kısa bir süre geçtikten sonra kadınların ağıtlarının yükseldiği görüldü. Yine olay yerinde zırhlı araçların fren izleri olması görgü tanıklarını doğruluyor.

Ailesi tarafından Diyarbakır Devlet Hastanesi morgundan alınan Öner'in cenazesinin Şehitlik Camisi'ne götürüleceği ve defnedileceği öğrenildi. Cenazenin teslim alındığı sırada polislere aile bireylerinin "Siz katilsiniz. Çocuğumuzu siz öldürdünüz" demesi üzerine gerginlik yaşandığı da öğrenildi. (ANF)