Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in cenazesine yönelik "Çıkarır yakarız" tehditlerinin ardından Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı Serdar Turan görevden alınmıştı.

Olay sonrası Turan'ın sosyal medyadan tehdit edildiğini öne süren eli silahlı kişiler, "Ülkemizin 57'inci alayı olan ülkü ocaklarının ve onun herhangi bir bireyinin kılına zarar gelirse sizde hayali olan namlular bizde cayır cayır çalışır" diyerek video yayınladı.

Nerede ve kim tarafından çekildiği bilinmeyen videoda üzerinde askeri üniforma, yüzlerinde maske ve ellerinde ağır silahlar olan kişiler, Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı'na yönelik tehditlere cevap vereceklerini belirterek, "Nefsi müdafa olursa Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı'nın görünmeyen orduları kardeşleri var. Bir gece gelir Gazi Mahallesi'nde, Irakta, Rakka'da her neredeyseniz orada hesap sorulur" ifadelerini kullandı.

TEHDİTLER SAVURMUŞTU

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in cenazesini Kayseri’ye getirenlere yönelik “Başlarını vücutlarında bırakmayız” tehdidini savuran Kayseri Ülkü Ocakları İl Başkanı Serdar Turan, Bahçeli tarafından görevden alındı. Kayseri Ülkü Ocağı da kapatılmıştı.

Serdar Turan, sosyal medyada yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:

“Kıymetli büyüğümüz genel başkanımız sayın Devlet Bahçeli'nin emirleriyle Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanlığı görevim sona ermiştir. Bundan sonra da bir ülkücü olarak liderimizin emrinde olmaya devam edeceğim. Kamuoyuna duyurulur.”