Business Insider’ın haberine göre, Google Eylül ayında yeni bir şirket kurduğunu, Calico adlı bu şirketin yaşlanmayı bitirmek ve ölümcül hastalıkları yenmek için çalışacağını açıklamışlardı. Şimdi bu şirket için bir de www.calicolabs.com adresinde bir internet sitesi kuruldu. Böylece şirketin varlığı resmiyet kazanmış oldu.

Google CEO’su Larry Page, bu tip bir laboratuvar kuracaklarını ilk açıkladığında, Calico’nun ne yapıp da insan yaşamını uzatacağına dair bir bilgi vermemişti. Yeni internet sitesinde de pek fazla bilgi yok ama, en azından şirketin misyonuna ve şirkette çalışacak olan doktorlarla ilgili bilgilere ulaşılabiliyor.

Şirketin misyonu bölümünde şu bilgiler yer alıyor:

“Calico bir araştırma ve geliştirme şirketidir. Misyonu, gelişmiş teknolojiden yararlanarak, hayat döngümüzü kontrol eden biyolojiyi anlama yetimizi yükseltmektir. Bu bilgimizi, insanların daha uzun ve daha mutlu bir hayat sürdürmesi için müdahaleler geliştirmek üzere kullanacağız. Bu misyonu yüklenmek, pek çok disiplinin bir arada olduğu, uzun vadeli bir çabayı gerektiriyor. Bunun için de finansman çoktan sağlanmış durumda.”

BAŞVURULAR İNTERNET SİTESİNDEN DUYURULACAK

Page, Eylül ayında Calico için ilk duyuruyu yaptığında, daha önce Genentech CEO’su olan ve Apple Yönetim Kurulu’nda da yer alan Art Levinson’ın bu projeyi yürüteceğini söylemişti. Şimdi ekibe eczacılık şirketi Hoffmann-La Roche’un eski başkan yardımcısı olan Hal Barron, Princeton’da genom bilimi profesörü olan David Botstein, yaşlanmayla ilgili araştırmalar yapan Cynthia Kenyon, Genentech’de onkoloji alanında çalışan Robert Cohen ve UCB Pharma adlı küresel ilaç şirketinin eski başkan yardımcısı olan Jonathan Lewis de katıldı.

Calico için henüz başvurular başlamadı. Ancak internet sitesindeki “Careers” bölümünde yer alan bilgiye göre, çok yakında site üzerinden başvurular kabul edilmeye başlanacak. (Radikal)