Google reklam hizmetlerinden faydalanmak isteyen kullanıcıların, Google Ads sertifikası alması gerekiyor. Google Ads sertifikaları, Google reklam hizmetlerinde, temel ve ileri düzey aşamalarında yetkinliğe sahip olduğunu gösteren kullanıcılara, hizmetlerde faydalanabilmeleri için verilen onaylı belgedir. Google tarafından sunulan dijital reklamcılık hizmetlerinden ve avantajlarından faydalanmak için gerekli olan sertifikalardandır. Bireysel girişimciler ya da işletmeler, dijital reklamcılık hizmetlerinden faydalanarak gelirlerini artırmayı planlıyor. Bu işlemler için Google Ads kriterlerini yerine getirerek Ads sertifikası almaya çalışılıyor.

Google Ads Sertifikaları Nelerdir?

Google Ads sertifikaları, kullanıcıların dijital reklamcılık alanında uzman olduğunu gösteren onaylı belgelerdir. Google tarafından, dijital reklamcılık için sunduğu Google Ads sertifikaları altı adet ve şunlardır.

  • Google Ads arama ağı,
  • Google Ads görüntülü reklam ağı,
  • Google Ads Video,
  • Google Ads alışveriş reklamları,
  • Google Ads Uygulamaları,
  • Google Ads ölçüm,

Bu sertifikaları alabilmek için sertifikaların eğitim aşamaları ve kapsamları hakkında bilgi sahibi olmalısınız.

Google Ads Sertifikası Alma

Google Ads sertifikalarını alabilmek için ücretli ya da ücretsiz eğitim seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Google kendi eğitim sınıflarına ücretli katılım sağlayarak sertifika eğitimleri veriyor. Google Ads sertifikasını alabilmek için şu işlem adımları yapılır.

  • Google partners hesabı açmak,
  • Google Ads eğitimlerinde, temel düzey sınavından ve üzeri puan almak,
  • Google Ads ile ilgili beş farklı sınavın birisinden üzerinde başarı elde etmek,

Google Ads sertifika türlerinin her birisi için farklı sınavlar yapılır ve adaylara farklı sayılarda sorular sorulur. Her sınavın soru sayısı ve sınav süresi farklıdır. Bu yüzden internette çok fazla Google Ads sınav soru cevapları araması gerçekleştiriliyor.

Google Ads Temel Düzey Sertifika Sınavı

Google Ads reklam hizmetlerinde başarılı olabilmenin temelinde tecrübe yer alıyor. Reklam kampanyaları yapabilmek için tüm ayrıntıların gözden geçirilmesi gerekiyor. Google Ads sertifikaları için temel düzey sınavını geçmek isteyenler, çeşitli kurslara katılabilir. Googl Skillshop servisi üzerinden kullanıcılara, ücretsiz Ads eğitimleri veriyor. Bu servis üzerinden verilen eğitimler, Google uzmanları tarafından verilmekte ve önemli bilgilere sahip olunmasını sağlıyor. Ücretsiz kursların kendisine yeterli gelmediğini düşünenler, ücretsiz eğitim veren farklı kaynakları araştırarak kullanmaya başlayabilir.

Google Ads Sertifika Sınav Hazırlıkları

Google Ads için 5 farklı sınav seçeneği sunuluyor. Ads uygulaması ile ilgili temel bilgilere sahip olanlar sınavı rahatlıkla geçebilecektir. Önce spesifik reklam alanını seçmek ve ikinci sınavı başarıyla tamamlayabilmek gerekiyor. Uzmanlaşmak istediğiniz alanı seçerek sınav için hazırlık yapabilirsiniz. Dilediğiniz sınavı seçerek katılabiliyorsunuz. İkinci sınav hazırlıklarında ezberden kaçınmak için yazarak çalışılması öneriliyor. Sınav hazırlıkları tamamlandıktan sonra sınava girilir.

Google Ads Sertifikası Sınavı

Google Ads sertifikaları için sınavlar son düzlük olarak tanımlanır. Sınav süresi 120 dakika ve sınav başladığında duraklatma gibi işlemler yapılamıyor. Bunun için çift monitör kullanmak ve tüm dokümanları önünüzde hazır etmeniz önemlidir. Sınavı başlattığınızda, verilen süre içerisinde mümkün olduğu kadar fazla soruya doğru cevap vermelisiniz. Google Ads sertifikası alabilmeniz için seçilen sınavdan ve üzeri puan almanız gerekiyor. Bu başarılı elde ettiğinizde, Google Ads sertifikası sahibi olacak ve reklam kampanyaları oluşturmaya başlayacaksınız.

Google Ads Sertifika Sınavı Yenilemesi

Google Ads sertifika sınav değerlendirmeleri, 100 üzerinden en az 80 olacak şekilde yapılıyor. Sınav sonucunda yeterli puanı alamayan kullanıcılar, sınav değerlendirmesine 1 gün sonra tekrar girebiliyorlar. Sınav süreci başladığı anda zamanlayıcı çalışır ve durdurulamaz. Süre sona erdikten tam 1 gün sonra değerlendirmeye tekrar katılma şansınız oluyor ve bu süreyi beklemek zorundasınız. Alınan sertifikaların belirli geçerlilik süreleri bulunuyor.