Muğla’nın cennet köşelerinden Gökova’nın Akbük Koyu’nda, bölgenin 1’inci derece doğal sit olması nedeniyle gerekli altyapı hizmetlerinin yapılamaması nedeniyle ortaya çıkan su sıkıntısının önüne geçilebilmesi için şebeke suyu projesi hazırlanarak uygulanması amacıyla belediye ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne Valilik tarafından gerekli talimatın verildiği açıklandı.

Gökova’daki cennet köşelerinden, 8 motel-pansiyon, 5 market ve 12 restoran- kafenin bulunduğu 15 TL ücretle girilen Akbük Koyu’nda görülen susuzluğa tatilciler tepki gösterdi. Her gün yaklaşık 4-5 bin kişinin denize girdiği, 1.5 kilometre uzunluğunda plaja sahip Akbük Koyu’nda su ihtiyacının koyun içindeki azmak denilen dereden ve römorkunda tanker bulunan traktör ile turizm yapılmaya çalışılmasına getirilen eleştirilerin yükselmesi üzerine Valilik harekete geçti.

'DIŞARIDAN TANKERLERLE TATLI GETİRLDİ'

Muğla Valiliği, şebeke suyu projesi hazırlanarak uygulanması amacıyla talimat verildiğinin belirtildiği bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu bölgenin denize sıfır olması nedeniyle kuyu ve kaynaktan çıkan suların temiz olmakla birlikte tat ve nitelik olarak şebeke suyu kalitesinde olmadığı için bölgedeki az sayıda bazı işletmelerin, müşterilerine daha nitelikli kullanma suyu vermek amacıyla kendi istekleriyle dışarıdan tankerle tatlı su getirerek müşterilerinin ihtiyaçlarını karşıladıkları tespit edilmiştir.

Bölgenin 1’inci Derece Doğal Sit Alanı ve Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Bölgesi olması sebebi ile bölgedeki su şebekesi ve altyapı çalışmalarıyla ilgili projelerin Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu tarafından onaylanarak yapılması ve uygulanması gerekmektedir. Son yıllarda yoğun talep gören bu bölgemizle ilgili olarak şebeke suyu projesi hazırlanarak uygulanması konusunda başta Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü olmak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne de Valiliğimizce gerekli talimatlar verilmiştir."