Deprem bölgesindeki yardım çağrıları ile gündemde olan eski futbolcu Gökhan Zan, İYİ Parti'den Hatay milletvekili aday adayı oldu.

Halk TV'de yayınlanan 'Yeni Bir Sabah' programının sunucusu gazeteci İsmail Küçükkaya, Zan'ın adaylığı ile haberi canlı yayında duyurdu.

Adaylık davetinin bizzat İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den gittiğini söyleyen Küçükkaya, şunları söyledi:

"Gökhan Zan, Hatay'da depremzedeydi. Eşi ile birlikte buraya geldi geçen hafta ve Türkiye kilitlenmişti. Gökhan Zan da o yayının hemen ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından davet edildi. Eşi Müge Zan ile birlikte Akşener'le görüştü. Akabinde de Akşener telefonda da söyledi, orada da söyledi. 'Sen mutlaka siyasette olmalısın. Nerede istiyorsan. Eğer gönlün CHP'de ise onu da ayarlarız, biz artık Millet İttifakı'yız' demiş. Gökhan Zan ve eşi de bugün İYİ Parti'nin grup toplantısına gidiyor."

GRUP TOPLANTISINA KATILDILAR

Öte yandan İYİ Parti'den milletvekili aday adayı olan Gökhan Zan, eşi Müge Zan ile birlikte partinin bugünkü TBMM'deki grup toplantısına eşlik etti. Akşener, grup konuşması öncesi Gökhan Zan ve İYİ Parti'den Konya milletvekili aday adayı olan eski milli futbolcu ve teknik direktör Ünal Karaman'a rozet taktı.

Zan, “Bildiğiniz üzere ben medeniyetinin yeşerdiği insanlık tarihine kadar eski birikimleri bir arada barındıran medeniyetin topraklarından Hatay’dan Antakya’dan geliyorum. Ama aynı zamanda öyle bahtsız bir şehirden geliyorum ki depremlerden afetlerden savaşlardan işgallerden başını kaldıramayan bir coğrafyadan geliyorum. Ancak Hatay insanları kendi tırnaklarıyla sırtından yükü eksik etmeyen her seferinde küllerinden yeniden doğan memleketin çocuklarıyız aynı zamanda. Atamızın bize son armağanıdır, göz nurudur Hatay, Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, Hatay benim şahsi meselemdir, bundan sonra Hatay hepimizin şahsi meselesidir. Ben sizlere tekrardan Hatay’ı deprem bölgesini ihya ve inşa etmek için tekrardan hakça hukukça kardeşçe bundan önce nasıl yaşadıysak bundan sonra da yaşayacağımızdan eminim” diye konuştu.

gokhan-zan-ve-unal-karaman-milletvekili-aday-adayi-oldu-1141056-1

Karaman ise, "Cesurlar hareketinin kıymetli mensupları hepinizi saygıyla selamlıyorum. Büyük ümitlerle çıktığım bu yolda bir iz bırakabilmek Türk milliyetçileriyle yol yürümek için buradayım. Yaradan yolumuza yoldaş olsun" ifadelerini kullandı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ili etkileyen iki büyük depremde en çok yıkıma uğrayan illerden Hatay'da depreme yakalanan ve ilk dakikadan itibaren yardım çağrısıyla gündeme gelen Hatayspor'un eski antrenörü Gökhan Zan, kamuoyunun dikkatini çekmişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ziyarete gittiği şehirde karşılaştığı Gökhan Zan'a sarılıp, "Sen bizi ayağa kaldırdın. Allah bin kere razı olsun senden, samimiyetle söylüyorum. Her bir videonu ağlayarak izledim. İyi ki de yaptın, dikkat çektin buraya. Çok insanın kurtarılmasına vesile oldun" demişti.

GÖKHAN ZAN "HAKKIMI HELAL ETMİYORUM" DEMİŞTİ

Galatasaray, Beşiktaş ve A Milli Futbol Takımı'nın eski futbolcusu Gökhan Zan ve eşi Müge Uzun Zan, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın 'Yeni Bir Sabah' programına konuk olmuş ve Hatay'da yaşanan problemleri anlatmıştı. Zan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı yetkililerinin kendisine yalan söyleyerek yardım göndermediğini anlatmıştı. Zan, yetkililere seslenerek, "Hakkımı helal etmiyorum. Bana yalan söyledi" ifadelerini kullanmıştı.