Lice’de yapılan saldırılara karşı Tuzluçayır’da yapılan protestolar sırasında EGO otobüsünün barikat olarak kullanılmaya çalışılması üzerine Melih Gökçek Tuzluçayır’a giden hatların güzergahını değiştirdi. Mamak hattı üzerindeki otobüslere Ego Genel Müdürlüğü imzası ile asılan yazıda ‘vatandaşlarımızın ve şoförlerimizin can güvenliği nedeniyle’ hat güzergahlarının değiştirildiği belirtildi.

Otobüslerin güzergahının değiştirilmesi üzerine Mamak Halkevleri bir açıklama yaptı. Açıklamada daha önce de Mamak halkını susuz, yolsuz, hizmetsiz bırakan Gökçek’in bu kez de mahalleye otobüs yollamayarak Mamak halkını cezalandırma ve muhbirleştirmek çabasında olduğu belirtildi. Açıklamada “Gökçek bilmelidir ki bizler yolsuz, susuz, otobüssüz de kalsak, onun ve AKP’nin karşında mücadele etmeye devam edeceğiz. Daha önce nasıl ki evlerimize suyumuza yolumuza sahip çıktıysak şimdi de otobüslerimize ve ulaşım hakkımıza sahip çıkacağız” denildi.

Konu ile ilgili Mamak CHP Belediye Meclis Üyesi Yusuf Sağlık ise şunları söyledi:

Melih Gökçek bunu ilk defa yapmıyor. Daha önce de Mamak – Nato Yolu hattına eski otobüsler göndererek muhalif kimliği ile bilinen Mamak halkını cezalandırmak istemişti. Lice’de yaşananlar sonrası demokratik hakkını kullanmak isteyen halka polisin saldırması sonucunda Tuzluçayır’da yaşananları abartarak otobüs güzergahını değiştirmesini doğru bulmuyorum. Kimse burada kamu malına zarar verilmesini savunmuyor. Kimsenin amacı bu değil. Burada halk protesto hakkını kullanmak istiyor.

TWİTTER'DAN DUYURMUŞTU

Gökçek, güzergah değişikliğini Lice eylemlerinin hemen sonrasında Twitter hesabından duyurmuştu. Tuzluçayır halkını açıkça tehdit eden Gökçek açıklamasında “Sizde vicdan olmadığı kesin ama akıl da yok… Şimdi bu güzergah can ve mal güvenliği nedeniyle otobüssüz kalacak” demişti.

AYNI UYGULAMAYI ODTÜ'DE SÜRDÜREMEDİ

Gökçek daha önce de ulaşım eylemlerinin ardından benzer bir uygulamayı ODTÜ’de yürürlüğe sokmuştu. ODTÜ’de ulaşım zamlarını protesto eden öğrencilerin gözaltına alınmasının ardından ODTÜ’ye günlerce eski körüklü otobüsleri göndermişti. Bu durum öğrencilerin tepkileriyle sona ermişti. Ancak Gökçek’in ODTÜ ile derdi bununla da bitmedi. ODTÜ yoluna karşı yapılan eylemlerde Gökçek yine aynı şekilde ODTÜ’lüleri otobüssüz bırakmıştı. Ancak bu uygulama da ODTÜ’lülerin tepkisiyle sona ermişti. (Sendika.org)