Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Bulvarı AOÇ Alt Geçidi'nde bulunan "A" harfini, 11. kez yerine yerleştirdiğini açıkladı. A harfinin yerinden çıkarılması Gökçek'i isyan ettirdi.

Ankara Bulvarı AOÇ Alt Geçidi’nde bulunan köprünün üzerindeki “AOÇ Alt Geçit” yazısındaki “A” harfinin, yolun açıldığı 30 Ağustos tarihinden bu yana tam 10 kez söküldüğünü anlatan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınar, her seferinde harfin yerine yeniden monte edildiğini söyledi.

Belediye internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, köprüdeki yazılardan, özellikle kısaltmadaki “A” harfinin sökülmesinin tamamen bir komplo olduğunu, harfin sökülmesinin ardından fotoğraflarının çekilerek, basın yoluyla ve sosyal medyada Belediye’ye karşı bir karalama kampanyası yürütülmeye çalışıldığını belirten Üçpınar, “Yerel seçimler öncesi kasıtlı olarak yapılan böyle bir karalama kampanyasına Büyükşehir Belediyesi olarak asla izin vermeyeceğiz. Her seferinde bu harfi yeniden yerleştiriyoruz ve yerleştirmeye de devam edeceğiz. Bu kişi veya kişilerin bulunması için gerekli yerlere başvurularımızı da yaptık. Ayrıca vatandaşlardan isteğimiz, bu kişi veya kişileri gördüğünüz anda araç varsa plakasını da alarak, derhal Emniyet'e şikayette bulunsunlar” dedi.

4,5 AYDA 10 KEZ SÖKÜLDÜ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda görkemli bir törenle açılışı yapılan 14,5 kilometrelik Ankara Bulvarı üzerindeki AOÇ Alt Geçidi’ndeki harfin sökülmesiyle, belediyeye verilmek istenen imaj zararının, aslında tüm Başkentlilere yönelik olduğunun altını çizen Vedat Üçpınar, şunları söyledi:

“Art niyetle, kişisel hırs ve beklentiler çerçevesinde verilen bu zarar hiç kimseye bir şey kazandırmaz. Atatürk’ü belirten ‘A’ harfini yerinden sökerek, ne yapmaya çalıştıklarını herkes çok iyi biliyor. Tamamen kasıtlı bir şekilde ortalığı bulandırmaya, özellikle basın ve sosyal medya yoluyla da karalama kampanyası yapmaya çalışıyorlar.
Tüm vatandaşlardan ricamız, bu oyunu iyi değerlendirsinler. Özellikle gece yapıldığını düşündüğümüz ve gerekli yerlere başvuruda bulunduğumuz bu olayı görenler lütfen hemen araç varsa plakasını da alarak emniyete şikayette bulunsunlar. Bu bir vatandaşlık sorumluluğudur. ” 

(Radikal)