Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, partinin 16-17 Ocak’ta gerçekleştireceği büyük kurultaya dair afiş ve ilanların asılmasına da izin vermediği iddia edildi.

Zeynep Gürcanlı’nın  Sözcü’deki haberine göre CHP’nin ana arter ve caddelere kurultay ilanlarını asmak için yaptığı başvuruya  Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak imzalı yanıtta, “Söz konusu izin talebine ilişkin; 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 42-1 maddesine, Kabahatlar talimatnamesinin 137h maddesine, Ankara Valiliği Mahalli Çevre Kurulunun 21,06,2000 tarih ve 2007-3 sayılı kararına ve Zabıta Küşat Yönetmeliğinin 32. Maddesine aykırılık teşkil ettiğinden talebiniz uygun görülmemiştir” denildi.

TEKİN: GEREKİRSE BAŞINDA BEKLERİZ

Belediyenin yaklaşımına tepki gösteren CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin “Bu yasak kabul edilir gibi değil. Ana muhalefet partisi büyük kurultayını yapacak, ancak bunun ilan ve duyuruları, kurultayın yapılacağı başkentte sokak ve caddelere asılamayacak. Biz ilanlarımızı, duyurularımızı asarız. Gerekirse başında da bekleriz. Gelsin indirsinler. Eğer bunları indirecek bir babayiğit varsa, gelsin indirsin” dedi.