Güneydoğu Asya'dan 36 sanatçının çalışmaları 'Göçebe Bakış' sergisinde buluşuyor. ARTER Sanat Galerisi'ndeki sergide grafik, video ve resimlerin yeraldığı 40'tan fazla eser sergileniyor.

Güneydoğu Asya çağdaş sanatına odaklanan ve 'Göçebe Bakış' adı verilen sergi, 18 Eylül tarihinden itibaren ziyaret edilebilecek. Sadece grafik, video ya da resim değil, büyük ve üç boyutlu işlerin de yer alacağı sergide 36 sanatçının 40'tan fazla çalışması bir araya geliyor.

Küratörlüğünü eleştirmen ve araştırmacı Iola Lenzi'nin gerçekleştirdiği 'Göçebe Bakış' sergisi, Tayland, Filipinler, Singapur, Myanmar, Kamboçya, Vietnam, Endonezya ve Malezya gibi Güneydoğu Asya ülkelerinden sanatçıların Türkiye'de ilk kez bir arada izleyiciye sunulması açısından da önemli.

4 Ocak 2015'e kadar devam edecek serginin açılış gününe özel kaçırılmaması gereken bir performans sergilenecek. Melati Suryodarmo'nun beş saatlik 'Seni Seviyorum' başlıklı performansının yanı sıra Bui Cong Khanh ve Jason Lim de yine performanslarıyla ilk gün ziyaretçileriyle buluşacak.