Git, gidebilirsen sevgili. Durma! Koşup ardından tutarsam elini kalbine uy bana uyma! Bana kalsa yıldızları seyretmem seni seyrederken. Güneş diye göğe bakmam gözlerine bakarken. Saçların rüzgârımdır yüzük parmağın sensiz sızlayan bahtım. Gideceksen git sevgili bu aşk benim alın yazım.
 
Git, gidebilirsen sevgili. Durma! Sen durursan ay durur. Saat durur zaman durur. Terse akar denizler sular durur! Git, gidebilirsen sevgili sen durursan dünya durur. Aldın işte gülkurusu sevdamı sakla koynunda. Yüreğim sende canına can olsun. Kalbine sırdaş yanına arkadaş olsun. Gideceksen git sevgili Hızır yoldaşın olsun.
 
Bir de unutma. Sonu gelmez akşamların ılık rüzgârında bir sızı düşerse yüreğine, açıp pencereyi seyret gökyüzünü. Kim bilir ya bir yıldız kayar bir yerlerde ya da birileri kavuşur bu garip evrende. Fatmalar gülüşür Denizler, Hüseyinler koşuşur belki de rüyalar ülkesinde.
 
Unutma sevgili. Açıp pencereyi seyreyle gökyüzünü. Belki bir kül olurum hangi ateşin yaktığı belli olmayan. Belki bir şiir olurum dizeleri öksüz gökyüzüne savrulan. Git, gidebilirsen sevgili. Yüreğimi yakan sızıdır artık sen gidince geceler boyu kapıma kapıma vuran.
 
Git, gidebilirsen güzel sevgili. Can sevgili. Kalbimi yerinden söken sevgili. Hiçbir tat seni kendi tadında yaşatamaz. Ve hiçbir acı seni benden koparıp alamaz. Git gidebilirsen sevgili.
 
Git!
 
Git!
 
Gitme…