Diyarbakır’da 21 Mart Newroz günü sabah saatlerinde polisler tarafından vurularak öldürülen 23 yaşındaki Kemal Kurkut’un Malatya’daki ailesi çocukları polisler tarafından öldürülen aileler tarafından ziyaret edildi.

Gezi aileleri ve Taksim Dayanışması adına polis kurşunu ile öldürülen Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan; Lice’de asker kurşunuyla öldürülen Medeni Yıldırım’ın annesi Fahriye Yıldırım, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi ve Barış Anneleri, Kurkut ailesine ziyarette bulundu.

KEMAL KURKUT’UN ANNESİ: BEN ÜŞÜYORUM KEMAL’İM YARI ÇIPLAK

Anne Sican’ın, “Ben üşüyorum, Kemal’im yarı çıplak. Güzel gözlerini özledim Kemal. Sanatçı olacaktı Kemal’im, sürekli şarkılar söylüyordu, ben de kapının arkasında onun sesini dinliyordum” sözleri dayanışma ziyaretinde bulunanları ağlattı.

‘FAİLLERDEN HESAP SORACAĞIZ’

Çocuklarının öldürülmesine ilişkin açılan davaların cezasızlık ile sonuçlanmasına tepki gösteren anneler, “Hep birlikte mücadele edeceğiz, faillerden hesap soracağız” dedi.

Kurkut’un ağabeyi Cihan Kurkut, “Kemal’den sonra ne okuluna gittik, ne vurulduğu yere gidebildik. Bu topraklarda çok acılar yaşandı, bir daha yaşansın istemiyoruz. Barış elçilerimiz birer birer vuruldu, bir yerde duracaktır. Biz insanlık ile yaşamak istiyoruz. Bu topraklara barış gelir, biz de insanca yaşarız. Bugün sizin gözlerinizin içine bakabilecek bir cesaret yok” dedi.

Anneler, Kurkut’un annesi ile dayanışma ziyaretlerini tüm çocukların katillerinden hesap soracaklarını söyleyerek ziyaretlerini sonlandırdı.

(Kaynak: Dihaber)