Gezi eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeği ile yaralanan Erdal Sarıkaya ve Aydın Aydoğan dosyası Valilik engeline takıldı. Valilik, dosyanın işlemden kaldırılmasına karar verdi. Valiliğin bu kararı dosyanın kapatılmak istendiği anlamına geliyor.

Birgün’den Elçin Yıldıray’ın haberine göre, İstanbul’daki Gezi eylemlerinde gaz fişeğinin isabet etmesi sonucu Aydın Aydoğan ciddi bir şekilde ayağından yaralanırken, Erdal Sarıkaya ise bir gözünü neredeyse kaybetti. Dört yıldır hukuk mücadelesi veren Aydoğan ve Sarıkaya, adalet bekliyor.

Dosyanın daha önceki soruşturma savcıları Mehmet Selim Kiraz, Hüseyin Kaya kask numaraları belirlenen polisler hakkında soruşturma izni verilmesini talep etmiş ancak savcılar ‘ret’ yanıtı almıştı.

Son olarak dosyanın şimdiki savcısı Burhan Görgülü 26 Ağustos 2016’da İstanbul Valiliği’ne dilekçe yazarak, bilirkişi raporunda belirlenen polisler hakkında ön inceleme yapılmasını talep etti.

Valilik, kimliği belirlenemeyen polisler hakkında soruşturma izni verilmemesine karar verirken, ayrıca polisler hakkında disiplin soruşturması açıklamasına gerek olmadığını da ifade etti. Kararı değerlendiren Avukat Özgür Urfa, “Dosyanın işlemden kaldırılması” kararının dosyanın kapatılmak istendiği anlamına geldiğini söyledi.

Karara, Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurarak itiraz edeceklerini belirten Urfa, mahkemeden kendileri için lehte karar çıktığında soruşturmanın res’en devam edeceğini ancak aleyhte karar çıktığında dosyanın kapatılacağını ifade etti.

Av. Urfa, Valiliğin daha öncede 16 polis hakkında soruşturma izni vermediğini hatırlatarak, bu polisler içerisinde FETÖ’den açığa alınanların da bulunduğunu kaydetti. Av. Urfa, “Son olarak 5 şüpheli polis kalmıştı dosyada, bu polisler için de soruşturma izni istedik ancak ne yazık ki Valiliğin kararı yine olumsuz yönde oldu” diye konuştu.