Gezi davasında savcı esas hakkındaki görüşünü hazırladı. Tutuklu yargılanan Osman Kavala ve Mücella Yapıcı hakkında, Halk TV'den İsmal Saymaz'ın aktardığında göre, “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” suçlarından müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Ayşe Pınar Alabora, Henry Jack Barkey, Can Dündar, Gökçe Yılmaz, Handan Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu, Memet Ali Alabora, Yiğit Aksakoğlu ve İnanç Ekmekçi hakkındaki soruşturmanın ise bu dosyadan ayrılmasını istedi.

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin beraat kararının bozulmasının ardından Osman Kavala’nın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı dava, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden görülmeye başlanmıştı. Çarşı üyelerinin de aralarında bulunduğu 35 sanık hakkında verilen beraat kararları ise Yargıtay tarafından bozulmuştu. Yargıtay, bozma kararında Gezi Parkı ile Çarşı davasının arasında hukuki bağlantı olduğu gerekçesiyle birleştirilmesine karar verilmesi gerektiğini vurgulamıştı. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul 13.Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdiği yazıda davaların birleşmesine onay verdiğini belirtmişti. Davalar 30 Temmuz’da birleştirilmiş ve sanık sayısı 52’ye çıkmıştı. Birleşme kararının ardından görülen üç duruşmada sanık Osman Kavala’nın tutukluluk halinin devamına karar verilmişti.

Duruşmada görüşü sorulan Cumhuriyet savcısı, sanıkların savunmalarının tamamlanmış olması ve Osman Kavala’nın tutuklu bulunması sebebiyle Gezi Parkı ile Çarşı davasının dosyalarının ayrılmasını talep etti. Duruşma savcısı, dosyalarının ayrılması halinde Gezi Parkı dava dosyasının esas hakkındaki mütalaayı hazırlaması için kendisine gönderilmesini ve Kavala’nın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Osman Kavala’nın tutukluluk haline oy çokluğuyla devam eden mahkeme heyeti, haklarında yakalama kararı bulunan sanıkların infazının beklenmesine karar verdi. Heyet, dava dosyasında tutuklu sanık bulunması, sanıkların savunmalarının tamamlanmış olması, Yargıtay ilamında araştırılması istenen hususların henüz tamamlanmamış olması sebebiyle, 35 sanığın yer aldığı Çarşı davası dosyasının ayrılmasına hükmetti. Gezi Parkı davası dosyasının esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için duruşma savcısına gönderilmesine karar veren heyet, duruşmayı 21 Mart’a erteledi.

Öte yandan üye hakim Kavala’nın tutukluluk devam kararına şerh koydu. Üye hakim şerhinde, Kavala’nın savunmasının alınmış olması, delil karartma ihtimali bulunmaması ve tutuklulukta geçirdiği süre nedeniyle adli kontrol tedbirleri uygulanarak tahliye edilmesi gerektiğini aktardı.