Gezi davasının karar duruşmasında  haklarında 18'er yıl hapis cezası ve tutuklama kararı verilen Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Yiğit Ali Emekçi duruşma salonunda tutuklandı. 

1637 gündür tutuklu olan Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı ve iş insanı Osman Kavala’nın sadece hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs (TCK 312) suçlamasından, takdir inidirimi olmaksızın ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılmasına,  Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay ve Yiğit Ali Emekçi’nin hükümeti ortaya kaldırmaya teşebbüse yardım etmekten 18’er yıl hapis cezasına çarptırılmalarına ve tutuklamalarına karar verildi.

Mahkeme heyetinin mahkumiyet kararlarını açıklamasının ardından salonda gerginlik yaşandı. Cezaevine gönderilecek isimlerle vedalaşılırken, "Her yer Taksim, her yer direniş" sloganları atıldı.

Hakkında tutuklama kararı verilen 7 kişi adliye içindeki karakolda aileleri ile vedalaştı.  Avukat Can Atalay, "Boyun eğmeyeceğiz, zulme karşı direneceğiz" dedi.