Kırklareli’nde geçen yıl Haziran ayında İstanbul'daki Gezi Parkı eylemlerine destek vermek amacıyla düzenlenen protesto yürüyüşlerine katıldıkları iddiasıyla haklarında 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 117 sanıktan duruşmaya gelen 107'si beraat etti. 

Mahkeme, duruşmaya gelmeyen 10 sanık hakkındaki dosyayı ayırırken, beraat gerekçesine "Kolluk kuvvetleri gerekli ihtar ve yönlendirmeleri yapmadı" ifadelerine yer verdi.

Kırklareli 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen 117 sanıklı davada, sanık avukatları davaya konu eylemin bir hak olarak görülmesi gerektiğini, bu nedenle ceza verilemeyeceğini savundu.

Mahkeme heyeti, avukatların savunmaları ardından 117 sanıktan duruşmaya gelen 107’si hakkında 'kolluk kuvvetleri gerekli ihtar ve yönlendirmeleri yapmadı' diyerek beraat kararı verdi.

Duruşmaya katılmayan 10 sanığın dosyası ayrıldı. Davanın ardından adliyeden çıkan bazı sanıklar üzerindeki Fenerbahçe tişörtleriyle gazetecilere poz verdi.

Bugün beraat eden sanıklarla birlikte Kırklareli’nde Gezi Parkı dolayısıyla haklarında 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 398 kişi beraat etmiş oldu.

Diğer sanıkların yargılanmaları sürüyor.