Gezi eylemlerine yönelik polis saldırılarında çocuklarını kaybeden Gezi Anneleri, Kürt illerindeki annelerin yanında olduklarını ve acılarını paylaştıklarını söyleyerek, AKP’ye karşı birlikte mücadele çağrısı yaptı. Kadınların yaşanan ölümlere ve adaletsizliğe karşı birleşmesi çağrısı yapan anneler, “Batı’nın Doğu’yu da görmesi lazım” dedi.

‘ANNELER YİNE AĞLIYOR’

Emekçi Kadınlar'ın gerçekleştirdiği Dünya'ya Başkaldırıyoruz Uluslararası Kadın Konferansı'nda "Çocuklarından Doğan Analar" bölümünde Gezi anneleri de söz aldılar.

Gezi direnişi sırasında Eskişehir’de polis ve sivil kişilerce dövülerek katledilen Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, “Biz Gezi’de evlatlarımızı yitirdik ve ‘İnşallah çocuklarımızla birlikte bu katliamlar ve annelerin ağlaması son bulur’ dedik. Ancak, katliamlara her gün bir yenisi eklendi. Anneler, yine ağlıyor” diyerek, mücadele çağrısı yaptı.

‘KADINLAR OLARAK ÖRGÜTLENMELİYİZ’

Yine Gezi direnişi sırasında Antakya Armutlu’da başına gaz bombası isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan ise, “Gezi Anneleri olarak Roboski’ye annelerin acılarını paylaşmaya gittik. Her gün yeni bir acı ekleniyor. Acılar hiç bitmiyor. Bu çok zor bir süreç. Biz Anneler olarak dayanışma içinde oluyoruz. Sürekli adalet peşindeyiz ama bu ülkede hak, hukuk, adalet yok. Katillerin kim olduğu belli. Bu yüzden birlik olmamız lazım. Kadınlar olarak örgütlenmeliyiz. Eğer örgütlenmezsek adaleti sağlayamayız” diye tepki gösterdi. Türkiye’de adaletin tek bir kişinin elinde olduğunu söyleyen anne Atakan, “Bu AKP zihniyeti olduğu sürece bu ülkeye adalet gelmeyecek.  O anaları acılarını paylaşıyoruz ve biz o acıyı da yaşıyoruz” diye konuştu. 

‘KÜRDİSTAN’DAKİ ANNELERİN DE YANINDAYIZ’

Gezi direnişi döneminde uyuşturucuya karşı yapılan yürüyüş sırasında uyuşturucu çeteleri tarafından  İstanbul Maltepe’de katledilen Hasan Ferit Gedik’in annesi Nuray Gedik de, “Emekçi bir anne ve bir kadın olarak ‘Kadın olmadan devrim olmaz’ diyoruz. Hep birlikte anneler ve kadınlar birlikte örgütlenip mücadele etmek zorundayız. Çünkü bu ülkede hak hukuk yok. Oğlumun 23 duruşması oldu ve 22 sanık vardı ve şu an 8 sanık var. Bir bir tahliye ediliyorlar. AKP zihniyeti olduğu sürece adalet olmayacak bu ülkede. Biz de adaleti sağlamak için mücadele etmek ve örgütlenmeliyiz. Biz, Kürdistan’daki annelerin de yanındayız” şeklinde konuştu.

‘ANNELER ÖN SAFTA OLMALI’

Gezi eylemleri sırasında Okmeydanı’nda başına gaz fişeği isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan da, “Ben bir Dersimli olarak Doğu’da yıllarca aynı zulmü gördük. AKP ise açık açık katliam yaptı ve ülkeyi resmen iç savaşa götürdü” diye tepki gösterdi. Düzen değişmediği sürece de zulüm ve katliamların son bulmayacağını ifade eden anne Elvan, “Bunu değiştirmemiz için de gerçekten kadınların güçlü bir şekilde örgütlenmesi gerekiyor. Oradaki annelerin de acılarını paylaşıyoruz. Çocuklar alanlara çıktığı zaman annelerin de en ön saflarda yer alması lazım. AKP’yi düşürecek olanlar da kadınlardır. Batı’nın Doğu’yu da görmesi lazım. En önemlisi de bu.” (Evrensel)