Ankara Çayyolu'nda Getir deposunda çalışan işçiler zam oranlarının artırılması başta olmak üzere birçok taleple kontak kapattı. "Patronların Ensesindeyiz Ağı" ile iletişime geçen kuryeler, talepleri kabul edilene kadar çalışmayacaklarını ilan ettiler. Emekçiler, taleplerinin reddedilmesi üzerine eylemlerine devam etme kararı aldılar.

Çayyolu Getir deposunda çalışan işçiler, 33+5 olan saat ve paket ücretinin 34+5 lira olması sonrası kontak kapattı. 

Sol gazetesinin haberine göre; Çayyolu Getir deposundan bir işçi "Sözde şirket size 'zam yaptık' dedi. Bu yapılan zam değil, 'zamcık'" diyerek tepkisini dile getirdi. İşçiler şirketin şart koştuğu saatlik minimum paket sayısına, şirketin paket dağıtım algoritmasına tepki gösteriyor" dedi. 

6 aydır Getir'de çalışan işçi, "Asgari ücrete yüzde 30 gibi bir zam yapıldı. Buna göre bu zammı bekliyorduk. Bize göre yüzde 20-25'lik bir zam yapılsa, bize yeter diyorduk, ona da şükür. Bizim beklentimiz yüzde 25 iken yapılan zam yüzde 0,2 oldu. Zam yapılmasaydı biz daha çok alıyorduk, zam yaptılar daha da az almaya başladık.   İnanılmaz bir algoritma var, çok farklı bir durum. Zamdan ötürü isyan ediyoruz, kabul etmiyoruz. Çünkü biz gece-gündüz çalışıyoruz; kendimizden, ailemizden feragat ediyoruz. Gerek müşteriler memnun kalsın, kimse rahatsız olmasın diye kendimizden ödün veriyoruz.  Yani bu yapılan zam, bizim hak ettiğimiz oran değil. Bu kadar verdiğimiz emeğe boş, değmiyor yani." dedi. 

“Getir” firmasının reklam ve promosyonlar için büyük miktarlarda para ödediğini belirten kuryeler, vatandaşları da kendilerine desteğe çağırdı.