Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu Meclis’te basın toplantısı düzenledi. 

Yarın Uşak Emniyet Müdürü ve bazı medya kuruluşları hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyleyen Gergerlioğlu, Uşak Emniyet Müdürü’nün şahsı hakkında hakaretlerde bulunduğunu ve görevini aksattığını söyleyerek, çıplak aramaya maruz kalan kadınların uğradığı mağduriyet konusunda da idari soruşturma başlatmadığını söyledi. 

18 Aralık'ta Uşak Emniyet Müdürü Mesut Gezer ve aralarında il emniyet müdür yardımcılarının da bulunduğu çok sayıda polis, Faruk Gergerlioğlu'nun Uşak Emniyeti ile ilgili ifadeleri nedeniyle suç duyurusunda bulunduktan sonra adliye önünde açıklama yapmış ve Gergerlioğlu hakkında hakaret içeren ifadeler kullanmıştı. 

'İNSANLARIN KORKU VE DUYGULARIYLA DALGA GEÇEN ANLAYIŞ VAR' 

Gergerlioğlu’nun açıklaması şu şekilde: 

"Günlerdir çıplak arama konuşuluyor ama iktidar bunu kabul etmiyor. Cümle âlem çıplak arandım diyor, ‘öyle şey olur mu?’ diyorlar. Silivri soğuktur diye dalga geçiyorlar. İnsanların korku ve utanç duyguları ile dalga geçen anlayış var. Meclis'te basın toplantılarında yıllardır hak ihlalleri anlatıyorum. Bir kere birine hakaret etmedim. Gerçekleri söyleyince insanlara iftira atabiliyorlar. Ben gündeme getirdiğim konulara inanmasam, zaten gündeme getirmem. Güvendiğim için bu konular gündem oluyor." 

‘BİRAZ UTANMA DUYGUSU VARSA UTANSINLAR’ 

"Çıplak arama gerçeğini örtmek için istediğiniz kadar yalanlar, iftiralar söyleyin, suç duyurularında bulunun. Ben yarın Uşak Emniyet Müdürü hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Şahsıma yönelik yalanlar, hakaretler bulunmakla kalmadı görevini de aksattı. Çıplak aranan genç üniversiteli kadınların uğradığı mağduriyet konusunda tek bir idari soruşturmada başlatmadı.  Bu suçları işleyip iftira atanlar için gerekli işlemleri yapacağız. Bu ülkede kamu görevini yapacak. Gözaltına alınabilirsiniz, cezaevine girebilirsiniz ancak hiç birinizin çıplak aranmaya uğrama durumu olamaz. Her insanın onuru vardır. Şok içinde kaldım. Türkiye’de kadınlar erkekler siyasetçiler gazeteciler çıplak arandıklarını ilk defa ilan ettiler. Dün Genel Kurulda, CHP Milletvekili Tuncay Özkan da ilk kez tutuklandığı zaman çıplak aramaya uğradığını söyledi. Bunu söylemek kolay değil ama o bunu yaptı. Eren Erdem de bunu açıkladı.  Utanç ve korkularını aşarak bunların söylenmesinin ardından ben hedef oldum. Bir insanın ifade özgürlüğü ile ilgili bir sunum yapmasından sonra linç edilmesi kadar şoke edici bir hadise olur mu? Hakkımda birçok medya kuruluşunun saldırısı oldu. Kimse bana ‘Ne diyorsun’ diye sormadı. Ama bol bol saldırı yaptı. Biraz utanma duygusu varsa utansınlar. Ama biz bütün adli işlemlere başlıyoruz.”