Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet dilekçesi sunan Gergerlioğlu sorumluların cezalandırılmasını ve kamu davası açılmasını talep etti.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan askeri öğrencilerin ailelerinin 17 Nisan'da Ankara Sakarya Caddesi’ndeki eylemine destek vermiş, basın açıklamasının ardından Gergerlioğlu ile konuşmak isteyen aileler arasındaki bir kişiye polis müdahale etmiş, "Açıklama bitti” diyerek kişiyi gözaltına almıştı.

Evrensel'in haberine göre, Gergerlioğlu vatandaşın gözaltına alınması ile ilgili suç duyurusunda bulundu.

Dilekçede ilgili polis memuru ve memurların TCK Madde 257’ye göre "görevi kötüye kullanma" ve TCK Madde 114’e göre "siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi" suçlarını işledikleri belirtildi.

Suç duyurusu dilekçesinde, "İlgili polis memurunun, müvekkile teşekkür etmek için konuştuğu sırada yaka paça uzaklaştırılması hukuka aykırıdır. Somut olayda vatandaş sokak ortasında sohbet etmektedir. Bir polis memuru, yolda sohbet eden bir kişiyi kolundan tutarak oradan uzaklaştıramaz. Polis memurunun yapmış olduğu bu davranış hukuka aykırıdır. Bu durumda, kamu görevlisinin görevini kanunun öngördüğü şekilde yapmaması şeklindeki görevi kötüye kullanma suçu oluşmuştur. Somut olayda, vatandaşa karşı kullanılan cebir ile hukuka aykırı olarak müvekkilin mensubu olduğu siyasi partinin faaliyetinin engellenmesi nedeniyle TCK Madde 114/2 gereği suçun oluştuğu açıktır. Ekte sunmuş olduğumuz olay anına ilişkin görüntülerden de anlaşılacağı üzere vatandaş kolundan zorla çekiştirilerek uzaklaştırılmıştır. Dolayısıyla vuku bulan olayda cebir kullanıldığına şüphe yoktur” denildi.

Suç duyurusunda, video kaydında ilgili memurların eşgalinin görüldüğü, İçişleri Bakanlığı'na müzekkere yazılarak basın açıklaması sırasında sırasında görevli olan ilgili polis memurlarının tespitinin yapılması istenilerek "Şüpheli/şüphelilerin görevini kanunun öngördüğü şekilde yapmamakla görevi kötüye kullanma suçunu işlemeleri, siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi suçunu işlemeleri nedeniyle gerekli soruşturmanın yapılarak hakkında/haklarında kamu davası açılmasını, müvekkilimiz adına vekaleten talep ederiz” ifadeleri yer aldı.