Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilliği düşürüldükten sonra Meclis’te sürdürdüğü Adalet Nöbeti sırasında TBMM’den yaka paça çıkarılarak gözaltına alınan Ömer Faruk Gergerlioğlu’ndaki kararın iptali için bugün Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapacak.

Artı Gerçek’ten Seda Taşkın'a bilgi veren Gergerlioğlu, AYM’ye yapacağı başvurunun ardından başlattığı Adalet Nöbeti’ni HDP Genel Merkezi’nde sürdürecek.

Saat 10.00 ile 17.00 arasında düzenlenecek nöbete, HDP’li vekiller de destek verecek.

AYM önünde açıklama yapan Gergerlioğlu, milletvekilliğinin düşürülmesine tepki göstererek "Oyunuza sahip çıkın, oyunuzla dalga geçiliyor" dedi.

MECLİS BAŞKANI ŞENTOP'A TEPKİ

Meclis Başkanı Mustafa Şentop'a tepki gösteren Gergerlioğlu, "Milletimizin Meclisi'nin Başkanı, milletin hakkını hukukunu korumakla görevlidir" dedi.

'ANAYASA MAHKEMESİ NEYİ BEKLİYOR?'

Anayasa Mahkemesi'ne 'adalet' çağrısı yağan HDP'li Gergerlioğlu, şunları söyledi:

"Anayasa Mahkemesi neyi bekliyor? Anayasa uygulanmadıktan sonra bu topraklarda neye güvenebilirim. Siyasi iktidar yargıyı ele geçirmiş olabilir. Ama son kale, Anayasa Mahkemesi buna dur diyebilir. Ben bu mahkemeden adalet bekliyorum. Ben bir ton insan hakkı ihaliyle uğramış bir insanım. Zulümleri eleştirdiğim için mi bana bunlar yaşatılıyor?" 

‘TESLİM OLMAYACAĞIM’ DEMİŞTİ

'Sosyal medya paylaşımları' gerekçe gösterilerek 2 yıl 6 ay hapis cezası Yargıtay tarafından onanan Gergerlioğlu’nun milletvekilliği düşürülmüş, HDP’li siyasetçi Meclis’te ‘Adalet Nöbeti’ başlatmıştı. Önceki gün TBMM’de yaka paça gözaltına alınarak çıkarılan ve daha sonra götürüldüğü emniyette serbest bırakılan Gergerlioğlu’na cezanın infazı için tebligat ulaşmıştı. 10 gün içinde teslim olması istenen Gergerlioğlu “Teslim olmayacağım” diye ilan ederek şöyle demişti: ““Ben tanınan, bilinen bir insanım. Yerim yurdum belli. Ben bunun hukuksuz olduğunu düşünüyorum. Ve kendim teslim olmayacağım. Yakalama kararı durumunda adalet nöbeti evimde devam ediyor. Ama başka bir şekle evirilme durumu var. Bunu daha sonra kamuoyuna açıklayacağım. Benim Meclis'teki nöbetimin sonlandırmak için uyduruk bir karar aldılar. Meclise gitsem beni Meclis'e almazlar. Araçlar ben var mıyım diye kontrol ediliyor.”