Ömer Faruk Gergerlioğlu, 696 nolu KHK ile açığa çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül arasındaki gerilimi değerlendirdi.

Gül’ün cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlandığını öne süren Gergerlioğlu, “Bir müddettir Ankara'daki bürosunun dolup taştığına dair söylentilerin dolaştığı Abdullah Gül anlaşılan başkanlık seçimleri için hazırlıklara başlamış durumda. Şu ana kadar son yıllardaki antidemokratik yönetim tarzından hoşlanmasa da açık ve sert bir muhalefet yapmayan Gül'ün bundan sonrasında geri adım atacağını sanmıyorum. Gül, eğer geri adım atacak olsaydı bu eleştirileri yapmazdı” dedi.

Abdullah Gül, OHAL kapsamında yayınlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile getirilen ‘cezasızlık’ düzenlemesini eleştirmiş, “696 sayılı KHK’nın yazımındaki hukuk diliyle bağdaşmayan muğlaklık, hukuk devleti anlayışı açısından kaygı vericidir” demişti.

Gergerlioğlu, Artı Gerçek’te ‘Abdullah Gül geri adım atar mı?‘ başlığıyla yayınlanan yazının bir bölümü şöyle:

“Bu atışmalar, artık restlerin çekildiği, köprülerin yıkıldığını gösteriyor. Sanırım yakın bir sürede Erdoğan’ın eleştiri dozu yükselecek ve çok daha sert bir tartışma başlayacak. Bunun başlayacağı belli de bakalım Ak Partililer Abdullah Gül’ü ne zaman FETÖ’cü ilan edecekler? Herhalde bu da çok gecikmeyecek. Gül’ün medya kalemşörlerinden oluşan önemli bir muhalifi de var ve bunlar şimdiden kılıçları çekmiş durumdalar.

Abdullah Gül’ün artık geri adım atacağını sanmıyorum. Yumuşak bir yapısıyla tanınan Gül’ün, zıtlaşmalarda inatçı sert çekirdeğini gösterdiğini de biliyoruz. Gül, eğer geri adım atacak olsaydı bu eleştirileri yapmazdı. Zira alacağı karşılığı biliyordu, bunca yıldır tanıdığı Erdoğan’ın bu eleştirileri hoşgörüyle karşılamayacağını en iyi bilen kişiydi.

Abdullah Gül aday olursa şansı olabilir. Ak Parti dışı kesimlerden de destek alabilir. HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Türkiye'nin içine düştüğü girdaptan yıkım olmadan çıkabilmesi için eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de ihtiyaç olduğunu söyledi.

Bu destekler artabilir ve Erdoğan'a karşı kabul edilebilir bir aday olarak Gül'ün şansı artabilir.”

Yazının tamamı burada.

Kaynak: Artı Gerçek