Britanya Komünist Partisi Genel Sekreteri Robert Griffiths, yaşamını yitiren Pop Yıldızı George Michael'ın gençliğinde Genç Komünist Birliği'nin üyesi olduğunu duyurdu.

George Michael'ın 25 Aralık'ta hayatını kaybetmesinin ardından İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn, "George Michael'ın ölüm haberini almak çok üzücü. Olağanüstü bir sanatçı ve LGBT ile işçi haklarının güçlü bir savunucusuydu" şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Evrensel'de yer alan habere göre, İngiliz Şarkıcı Billy Bragg de George Michael'ın yalnızca harika bir şarkıcı değil bir aktivist olduğunu ifade ederek LGBT'lere, madencilere ve sağlık emekçilerine desteğini hatırlatmıştı.

Margaret Thatcher'in 'Demir Leydi' günlerinde muhalefetteki İşçi Partisi'ni destekleyen George Michael, Tony Blair'in 2003'te Irak işgaline katılma kararını eleştirmesi ve Filistin yanlısı çıkışlarıyla tanınıyordu. George Michael'ın maden işçilerini 1984/85'teki direnişleri sırasında verdiği konserle desteklediği biliniyordu ancak Britanya Komünist Partisi ile ilişkisi bilinmiyordu.

Facebook hesabından bir açıklama yapan Britanya Komünist Partisi Genel Sekreteri Robert Griffiths, asıl adıyla Georgios Kyriacos Panayiotou'nun bir dönem Genç Komünist Birliği'nin üyesi olduğunu açıkladı.

Morningstar'da çalışan İngiliz Gazeteci Steve Sweeney de George Michael'ın babası Jack Panos'un Rum bir komünist olduğunu dile getirdi. George Michael'ın ailesi Kıbrıs göçmeni.