Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrul Gazi Özkürkçü, Hasan Karakaya'nın ölümünün ardından taziye telefonu açıldığı haberlerine ilişkin açıklama yaptı. Son dönemde bulunulan taziyelerin listesini paylaşan Özkürkçü'nün listesinde, Karakaya'nın adını yer almadı.


Tuğgeneral Ertuğrul Gazi Özkürkçü’nün, 31 Aralık günü hayatını kaybeden Yeni Akit Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya’nın oğlunu arayarak, taziye dileklerini ilettiği Yeni Akit gazetesinde haber olarak yer almış, haberde Özkürkçü’nün, geçmişte Genelkurmay ve bazı askerler hakkındaki sert yazılarıyla bilinen Karakaya için”Haksızlığa karşı en zor zamanda konuşmasını bilmiş ve dik duruşundan asla taviz vermemiştir” dediği öne sürülmüştü.

Özkürkçü’nün taziye telefonu ve özellikle de ona atfedilen bu sözler tartışma yaratmıştı. Akit gazetesi, bu haberinden iki gün sonra “dik duruş” ifadesinin Özkürkçü’nün sözlerine kendileri tarafından eklendiğini itiraf etmişti.

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, Tuğgeneral Özkürkçü’nün bu konuyla ilgili olarak kendisine gönderdiği bir açıklamayı bugünkü köşesine taşıdı. Bayer’in, bugünkü yazısının Genelkurmay’ın başsağlığı ‘listesi’ başlıklı bölümü şöyle:

Genelkurmay Başkanlığı Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ertuğrul Gazi Özkürkçü, gazeteci Hasan Karakaya’nın ölümü nedeniyle, Akit’in tartışma konusu olan ‘sehven’ gösterilen sözleri üzerine köşemize şu açıklamayı yaptı:

‘Size vefatlarını müteakip ailelerine taziyede bulunduğumuz kişilerin bazılarını gönderiyorum. Bunların dışında vefat eden bazı yazar ve sanat dünyasına ait isimler de var ama onlar uzun bir liste, gerek görmedim göndermeye.

M. Ali Birand 19 Ocak 2013,
Prof. Toktamış Ateş 21 Ocak 2013,
Yaşar Kemal 28 Şubat 2015,
Zeki Alasya 10 Mayıs 2015,
Erol Simavi 8 Haziran 2015,
Cüneyt Arcayürek 23 Haziran 2015,
Levent Kırca 12 Ekim 2015,
Çetin Altan 22 Ekim 2015,
Hasan Pulur 1 Aralık 2015.’