Bir grup hacker Adana’da durdurulan MİT TIR’larıyla ilgili Genelkurmay belgelerini sosyal medyada yayımladı. Belgelere göre, "TIR’larla El Kaide’ye roket başlığı ve bomba taşınıyordu, talimat ise bizzat Tayyip Erdoğan’dandı."

AKP’nin Suriye’deki cihatçı çetelere silah yardımı yaptığı iddiaları, 19 Ocak 2014 günü Adana’da MİT’e ait olduğu Valilik tarafından açıklanan TIR’ların aranması sırasında yaşanan kriz ile somutlaşmış, TIR’ları durduran savcının görevden alınması ile askerlerin casusluk faaliyeti ile suçlanması ise iddiaları daha da güçlendirmişti.

MİT TIR’larının durdurulması ile ilgili olarak LazepeM60 adlı 'sosyalist hacker', bir bakan danışmanını hackleyerek Genelkurmay Başkanlığı’nın MİT TIR’larıyla ilgili soruşturma belgelerini yayımladı.

TIR’LARDA ROKET BAŞLIĞI VE BOMBA VAR

Sendika.Org'un haberine göre, hacklenen belgelerde Jandarma Komutanlığı’nın fezlekesi dikkat çekici. Fezlekede “TIR’ların El Kaide’ye gittiği” vurgulanırken, çok sayıda askerin ve yarbay düzeyindeki rütbelilerin tanıklıklarında gerçekleştirilen aramalarda TIR’ların içinde roket başlığı olduğunun tespit edildiği de dile getirildi.

Yine arama sırasında MİT personeli askerlere “Ulan armutlara bak, kazma kürekle mühimmat arıyorlar. Bilen biri arasın, TIR’lar bomba dolu, patlayacak” diyor.

“TALİMAT ERDOĞAN’DAN”

Belgelere göre, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş olay yerine gelerek TIR’ların dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla gittiğini, ölüm pahasına bu TIR’lara müdahale ettirmeyeceğini söylüyor.

BOMBALAR BDP MİTİNGİNDE PATLATILACAK

Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı’nın soruşturması sonucu bu operasyonun “casusluk olmadığı” kanısına varıldığı belirtilen belgelerde soruşturmanın bir cumhuriyet savcısı tarafından değil, askeri savcılık tarafından yürütülmesi gerektiği de ifade ediliyor.

Belgelerde TIR’lardan birinin bomba yüklü olduğu ve dönemin DTK Eş Başkanı Ahmet Türk’ün de katılacağı bir BDP mitinginde patlatılacağı iddiası da yer alıyor.