Helvacızade Gıda İlaç Kimya San. Tic. A.Ş.'nin tarihi, 1988 yılında Hacı Tahir Büyükhelvacıgil tarafından Konya'da kurulan helva imalathanesine dayanır. 1950 yılında yeni atılımlarla tüm Türkiye'ye açılım gerçekleşir. 1991 yılında Zade markası ile sektörde yemeklik yağ üretimi ile gelişme kaydedilir. Zade markalı yağlar Türkiye'nin yanı sıra dünyada da pazar payını artırır. 2000'li yıllarla beraber üniversitelerle ürün geliştirme çalışmalarına hız verilmiş ve sonucunda Zade Vital markasına ulaşılmıştır. Zade Vital markasında otuz dokuz çeşidi soğuk sıkım olmak üzere yüz yetmişin üzerinde form ile 2012 yılında tıp camiasına sunulmuştur. Bugün 501 form seçeneğine ulaşılmıştır. 

Türkiye'nin konusundaki ilk markasıdır. 2015 yılında yeni tesislerin devreye girmesiyle beraber Avrupa'nın en büyük yumuşak kapsül tesisi ülkemizin hizmetine girmiştir. Yerli ve Milli bir marka olan Zade Vital

Neden Zade Vital

Yapılan bilimsel çalışmalar, araştırma ve geliştirmeye verilen önem, tecrübelerden faydalanarak gelişime önem verilmesi Zade Vital markasını güçlendirmiştir. Zade Vital tarafından insan sağlığına yönelik vitamin ve yağların üretilmesi yanı sıra üretimde kullanılan çok kıymetli bitkilerin seçiminde ki titiz çalışmalarda takdir edilmektedir. Üretimde kullanılan bitkiler yurdumuzun kıymetli endemik bitkileridir. Ayrıca üretimde kullanılan bitkilerin seçilmesinde ve yetiştirilmesinde böcekten koruyucu zararlı ilaç kalıntılarının olmaması eczacılar tarafından önemsenmektedir. Yapılan analiz sonuçlarında pestisite rastlanılmaması çok olumlu bulunmuştur. Üretimde kullanılan bitkiler organik tarım ve iyi tarım uygulamaları esaslarınca üretilmekte ve kontrollerini Ege Üniversitesi yapmaktadır.

Ülkemizde karşılaşılan sağlık sorunlarında bitkisel tedavi yöntemleri kullanılmaktadır. Maalesef ekseriyetle halk arasında koca karı ilaçları adı altında bilimsel olmayan metotlarda kullanımda olmaktadır. Ülkemizin bu konudaki zafiyeti üniversitelerle işbirliği yapan bilimsel çalışan Zade Vital markası ile giderilmektedir.   

Yurtdışı faaliyetlerinde merkez üssü olarak ABD Chicago'daki Zade Global Inc. Şirketi kullanılmaktadır. Ülkemizin kıymetli bitki türleri ABD başta olmak üzere tüm dünyada pazar bulmakta Zade Vital markalı ürünler besin destekçisi ve vitamin olarak rağbet görmektedir.

https://www.recete.com/zade-vital/ sayfası en kaliteli ürünleri sizlerle buluşturuyor.