MBA yapmanın kariyer açısından değeri açık olsa da bu eğitimi görürken harcanılan bir zaman vardır. Bir profesyonel MBA yapmayı seçerek değerli bir çalışma zamanını daha güçlü bir gelecek için feda etmektedir. Yine de MBA yapmanın normal bir lisans derecesi elde etmeye göre çok daha kısa olması ve MBA eğitiminin farklı formlarının olması kararı kolaylaştırmaktadır.

Tam Zamanlı MBA

Genellikle MBA programları lisans programlarına kıyasla daha az kredi alınmasını gerektirmektedir. Lisansa devam eden öğrenciler her dönem 15 veya daha çok kredi alırken MBA yapanlar için bu tipik olarak 9 kredidir. Programına veya eğitimi alan öğrencisine göre bu artabilir ve böylece MBA süresi de kısalabilir.

Bunun istisnası daha önce işletme altyapısı olmayan diğer branşlardan gelen öğrencilerdir. Finans, muhasebe, ekonomi ve yönetim gibi temel işletme derslerini almamış öğrenciler için ekstra bir veya iki dönem temel MBA programından önce eklenebilmektedir. Birçok okul dokuz krediye kadar bu temel derslerin alınmasını şart koşmaktadır.

Bundan sonrası yani part time mba ve uzaktan mba programları yabancı öğrencilere kural gereği uygulanmamaktadır.International öğrencilerin mutlaka tam zamanlı katılması gerekiyor.

Bu konuda daha fazla bilgi almak isterseniz Mayla Abroad Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı İzmir ve Denizli ofislerine gelerek yada bilgi istek forumunu doldurarak yada telefonla ulaşabilir ve ücretsiz yurtdışı eğitim danışmanlığı elde edebilirsiniz. Yurtdışında MBA tam zamanlı program için hizmet verdiğimiz ülkeler ; Amerika, Kanada, İngiltere ve Avustralya.

Part-time MBA

Normal tam zamanlı MBA programlarına göre daha esnek olan part-time MBA programları bir veya iki yıllık sürenin ötesinde lisans sonrası eğitim almaya ve bu süreç zarfında öğrencinin işine devam edebilmesine imkan vermektedir.

Bununla birlikte, part-time MBA programları esnek programlardır ve bu eğitime devam edenler daha fazla kredi alarak veya ekstradan bir dönem ekleyerek iki sene içinde de eğitimlerini tamamlayabilirler.

Uzaktan MBA

Teknolojinin getirdiği imkanlarla birlikte artık fiziki olarak kampüse gitmek zorunda değilsiniz. Ücretlerinin daha düşük olması, eğitim zamanlarının esnekliği, eğitim için seyahat etme zorunluluğunu kaldırması birçok avantajından bazılarıdır. Uzaktan MBA 2 yıldan 4 yıla kadar esnek bir zaman dilimi içinde tamamlanabilmektedir.

Seçtiğim uzaktan MBA programının itibarlı bir program olduğunu nasıl bilebilirim?

Her ne kadar önyargılar olsa da uzaktan eğitim dünyada çok hızlı bir şekilde yayılmakta, gelişmekte ve tercih edilmektedir. Bu çerçevede uzaktan MBA programları lisans sonrası eğitim içinde gün geçtikçe kendilerine daha fazla yer bulmaktadırlar.

Bununla birlikte MBA yapmak isteyenlerde olan en büyük endişelerden birisi başvuracakları MBA programının itibarıdır. Bu konuda doğru bir seçim yapmak için şu noktalara dikkat etmelisiniz:

- Uzaktan MBA ders içeriği tam zamanlı MBA ile aynı mıdır?

- Uzaktan MBA tam zamanlı MBA programının verdiği derecenin/diplomanın aynısını vermekte midir?

- Giriş gereklilikleri nelerdir? İyi bir program en iyi adayların karşılayabileceği kriterleri isteyecektir.

- Canlı eğitimler tam zamanlı MBA derslerini veren aynı akademisyenler tarafından mı verilmektedir?

- Başvuracağınız uzaktan MBA programı akademik topluluklar tarafından en iyi programlara verilen herhangi bir akreditasyona sahip midir? Bu akreditasyon ne kadar itibarlıdır?

Bir çok ülkede ve Amerika'da MBA fiyatları için lütfen bize ulaşınız