Eğer ki Avrupa Birliği vatandaşı değilseniz Avrupa' da bir ülkede yaşayabilmek için oturum izni almanız gerekiyor. Yunanistan’da Avrupa Birliğine üye ülkelerden olduğu için Türk vatandaşlarının oturma izni olmadan Yunanistan’da ikamet etme şansı bulunmuyor.

 Oturum İzni Nedir?

 Oturum izni vatandaşı olmadığı bir ülkede yaşama izni veren belli süreliğine ya da süre kısıtlaması olmadan verilen çeşit göçmen belgesidir.

 Oturma İzni Ne Sağlar?

 Yunanistan’ ın Avrupa Birliğine üye olması sebebiyle Yunanistan için alınan oturma izniyle birlikte aynı zamanda Schengen vizesine de sahip olunuyor. Oturum izniyle birlikte elde edilen vize sayesinde, Avrupa Birliği üyesi olan bütün Schengen ülkelerinde vizesiz dolaşım hakkına sahip olunabiliyor.

 Oturum izinleri çalışma, eğitim ve evlilik yollarıyla elde edilebiliyor.

 Eğer Avrupa Birliği vatandaşlığınız yoksa Yunanistan’da oturum ve çalışma izni alınabilmesi için bazı şartlar bulunmakta bu şartlar:

 1- Yunanistan’da doğmuş olmak.

 2- Daha önce Yunanistan’da yaşamış olup tekrar Yunanistan’da dönmek.

 3- Avrupa Birliği vatandaşı olmak ve Yunanistan’da yaşamak istemek.

 4- Yunan vatandaşı bir kişi ile evlenmek.

 5- Yunanistan da yatırım yapmak.

 6- Eğitim amaçlı olarak Yunanistan da bulunmak.

 7- Yunanistan’dan 250 bin € değerinde mülk satın almak.

 8- Avrupa Birliği ülkelerinde oturma veya çalışma izni olup Yunanistan’da yaşamak istemek.

 Yunanistan’da Mülk Edinimi Yoluyla Oturma İzni Almak

 Yunanistan gibi bazı Avrupa Birliği ülkeleri mülk edinme yoluyla diğer ülke vatandaşlarına oturma izni imkanı vermektedir. Yunanistan Maliye ve Kalkınma Bakanlıklarının hazırladığı tasarıya göre yabancı ülke vatandaşlar 250 bin € ve üzeri Yunanistan toprakları üzerinde mülk satın alması halinde kişiye, Yunanistan oturma izni beş yıllık olarak verilmektedir. Tabii bu yasanın bazı koşulları ve sınırları bulunmaktadır.

 250 bin Euro ve üzeri mülk satın alan yabancı ülke vatandaşı izin başvurusu için adli, sicil, sağlık tüm belgeleri sunması gerekmekte.

 Yunanistan topraklarında satın alım ya da kira sözleşmesinin yapılacağı mülkün minimum 250 bin Euro değerinde olması gerekmekte. Uzun süreli vize yani ulusal vize alan üçüncü ülke vatandaşları da Yunanistan oturma izni belgesi için başvuru yapabilir. Yunanistan ev alana oturma izni hakkında detaylı bilgi isterseniz yunanistanemlak.com ile iletişime geçebilirsiniz.