Küresel salgın ile birlikte insanların tüketim alışkanlıkları ve zihniyetleri değişime uğradı. Covid-19’un Dünya çapında 116 milyon tespit edilmiş vakası bulunuyor. Sars-Cov2 neredeyse tüm Dünyanın yaşam düzenini ve alışkanlıklarını ülkemizde de büyük bir derecede değiştirdi. Ve insanlar bu durumda faydalanabilecekleri her fırsatı kolluyorlar.

En belirgin değişiklik genel anlamıyla gıda sektöründe yaşanmış olsa da neredeyse bütün tüketim sektörlerine de aynı durum yansımaya başladı. Şimdi gelelim en önemli soruna. Ekonomik bunalım ile birlikte gelen tüketicinin alım gücünün zayıflaması. Özellikle öğrenciler veya bütçesini zorlamayacak şekilde lezzetli yemekler yapmak isteyenler için çeşitli alternatifler sunuyoruz. Peki bütçemizi fazla zorlamadan bunu nasıl yapabiliriz? Nasıl tasarruf ederek en lezzetli yemekleri yapabiliriz? Hadi gelin bu sorunun cevabını yazımızda birlikte öğrenelim.

Alışverişlerimizi nereden ve nasıl yapabiliriz?

Ülkemizde tüketiciler tarafından en çok ziyaret edilen marketleri A101, Bim, Şok ve Migros olarak sıralayabiliriz. Ancak şunu unutmamak gerekir ki bazı marketler diğerlerine göre daha pahalıdır. Neredeyse bu yazıyı okuyan herkesin evlerine en yakın marketler Bim ve A101 olacaktır. Yine aynı şekilde fiyat olarak bütçemize en yakın marketi de bunların arasından seçeceğiz. Ama tabii ki de diğer marketlere bakmakta da fayda var.

Doğru ürünleri uygun fiyata bulmak için market market dolaşmak gerekiyor. Her markette istediğimiz fırsatı o an bulamayabiliriz. Sonuç olarak bu yorucu gezinti insanların hem zamanından hem de sabrından çalıyor. Ancak İnternet çağında olduğumuzdan dolayı mağazalarda ne olduğunu öğrenmemiz için birkaç tıklama yaparak online broşürleri inceleyebiliriz. Kimbino adlı uygulamada bütün broşürler bir arada bulunuyor. Sizin için en fırsat içeren ürünleri bir araya getirerek işinizi kolaylaştıran bu uygulamayı kullanarak hem zamanınızdan hem de cüzdanınızdan tasarruf etmek mümkün.

Günün en önemli öğünü; Kahvaltı

Sabahları uyandığımızda genelde kahvaltı için fazla zamanımız olmuyor. Hızlı bir şekilde atıştırıp okula veya işlerimize gitmemiz gerekiyor. Ama kahvaltı günün en önemli öğünü olmakla birlikte, gün içindeki ruhsal ve fiziksel durumumuzu, modumuzu oldukça etkiliyor. Sağlıklı ve güçlü bir kahvaltıyla güne başlamak her zaman bir avantajdır. Protein ağırlıklı beslenmek isteyenler için, peynirli sebzeli omlet oldukça lezzetli ve muazzam bir seçenek. Yanına da meyve suyu veya filtre kahve günün kalanında enerji düzeyinizi oldukça arttırabilir. Zamanı olmayanlar için ve karbonhidrattan kaçınmayanlar için; yeşillik, füme veya salam, sevdiğiniz çeşit peynirlerle yapılmış fresh bir sandvinç ve bir adet çikolatalı kruvasan işinizi görebilir. Hazır meyve sularını ve termosta çayımızı da unutmuyoruz.

Öğle yemeği

Günün diğer kalanını zinde geçirebilmek için öğle yemeği mutlak bir öneme sahiptir. Vücudumuzun ihtiyacı olan demir ihtiyacını karşılayabilmek için ton balıklı bir sandviç yapmak isteyebiliriz. Bunun için tek yapmanız gereken ton balığı konservesi, bir dilim marul ve ince dilim ekmek satın almak. Tarif ise çok basittir. Ekmeğimizi tavada biraz ısıttıktan ve kıtırlaştırdıktan sonra üzerine fazla yağını temizlediğimiz ton balığımızı yayarak ekleriz. Ardından üzerine marulumuzu koyarak sandviçimizi kapatabiliriz. Amatör olduğu kadar da lezzetli öğle yemeğimizi keyifli bir şekilde tüketebiliriz. Veya daha pratik; sebzeli noodle yanına portakal suyu oldukça lezzetli duruyor.

Source: Kimbino.com.tr

Tüm gün beklediğiniz o an; Akşam yemeği

Yorgun geçirilmiş bir günün ardından herkesin aklından geçen ilk şey lezzetli bir akşam yemeğinden sonra dinlenmektir. Bütün gün o anın hayalini kuranlar da var tabii. Eğer şık bir akşam yemeği hazırlamaya zamanınız varsa, Türk mutfağından lezzetli mi lezzetli, düşük fiyatlarla satın aldığınız malzemelerle yapacağınız Türk yemeklerinin tadını çıkarabilirsiniz. Bugün menümüzde; fırında sebzeli ve BBQ soslu bütün piliç, şehriyeli pirinç pilavı, domates soslu kuşbaşı kıyma ve tatlı olarak da sütlaç var. Bim haftalık kataloglarından seçeceğiniz malzemeleri kolayca ve uygun fiyata alabileceğiniz için yemeği düşünmeye daha çok vaktiniz olacak! Eğer çok yorgun düştüyseniz ve pratik bir şeyler hazırlamak istiyorsanız da en fazla 20 dakikanızı alacak olan olan menümüz; ekmek arası tavuk köftesi, ve Bim’de satılan muazzam lezzetli mezeler.

Evet, muhtemelen pek şaşırmadınız. Sadece indirimli ürünlerden leziz bir kahvaltı, öğle veya akşam yemeği hazırlamak işte bu kadar kolay. Her tür yemek için gereken malzemeleri bu haftanın Bim, A101, Şok kataloglarından zorlanmadan bulabilirsiniz. Hemen göz atıp siz de bugünkü menünüzü belirleyin ve kolay alışverişin tadını çıkarın.