Bilindiği gibi burçlar hayatın olmazsa olmazlarından, herkesin ilgi duyduğu konulardandır. Bu nedenle de birçok kişi tarafından burç yorumlarına itibar gösterilmektedir. Doğru değerlendirmeler yapıldığı takdirde bu yorumlar aslında oldukça bilimseldir. Ancak yorumların profesyonel ve yeterince bilgiye sahip kişiler tarafından yapılması gerekir. Bu nedenle de günlük burç yorumu yapacak kişilerin bazı parametrelere dikkat etmesi gerekir. Aksi takdirde yapılan yorum uydurma, gerçeği yansıtmayan şarlatan falcıların fallarına benzemekten kendini alamaz. Günlük yorumlar yapmak için öncelikle sahip olduğunuz burcun karakteristik özellikleri ve yükselen burç özelliklerinizi de derinden bilmeniz ya da profesyonellerin sözünü ettiğimiz şekilde yaptıkları yorumlara güvenmeniz gerekir.

Günlük burç yorumları yaparken dikkat edilmesi gereken hususların başında doğum haritası ve yükselen burç gelmektedir. Bunlardan ilki olan doğum haritasının çıkarılışını konuyu daha iyi anlamanız için anlatmamız gerekmektedir. Doğum haritası uydurulmuş bir şey olmayıp bazı hesaplamalara göre ortaya koyulan gerçek bir faktördür. Doğum haritasının ortaya koyulabilmesi için ise uzmanın ad, doğum tarihi, doğum saati ve doğum şehrini doğru bir şekilde yorumlaması gerekmektedir. Bu yorumlamanın ardından yapılan tahminlerde kısmen de olsa doğruluk payı bulunmaktadır. Tüm burçların gerek genel özelliklerini belirlemek gerekse de burç yorumlamalarını yapabilmek için doğum haritasının yanında yükselen burçların özelliklerinin de yapılan yorumlamalara katkı sağlayıcı şekilde birlikte değerlendirilmesi gerekir. Çünkü kişinin astrolojik tüm durumlarını asıl belirleyen yükselenlerdir.

Yükselen burç da yine kişinin doğum tarihi, saati ve yerine göre hesaplanan bir paremetredir. Tüm burçlar aynı zamanda yükselen burç da ifade eder. Yıllık, aylık, haftalık ve günlük burç değerlendirmelerinde yükselen burcun en belirleyici etken olmasının nedeni ise burçlara göre 12 sınıfa ayrılmış insanları kendi içinde tekrar gruplandırıp daha hassa değerlendirmelere ortam hazırlamasındandır. Göründüğü gibi burç yorumlama yapmak sanıldığı kadar basit bir şey değildir. Çok fazla bilgi ve yorum yeteneği gerektirmektedir. Bu nedenle doğru yorumlar ancak bu işin eğitimini almış, sistematik bir şekilde çalışarak yorum üretebilen ve çok profesyonelce çalışarak yapılabilir. Eğer burcunuzun doğru yorumlarına ulaşmak istiyorsanız burclar.net’e mutlaka göz atın.