Son 15 yılda hayatımızda gerçekten çok fazla şey değişim gösterdi. Bilim insanlarının yaptığı analizlere göre Dünya üzerinde son 15 yılda toplanan bilgilerin, verilen daha önce insanlığın başlangıcından bu güne kadar olan bilgilere eşdeğer olduğu düşünülüyor. Bu durumun ortaya çıkmasında en büyük payın sahibi internet. Teknolojinin gelişiminin bize sunduğu internet teknolojisi sayesinde inanılmaz bir değişim rüzgarı yaşanıyor. Akıllı telefonlar, bilgisayarlar, tablet pc ler sayesinde kullanabildiğimiz internet ile istediğimiz şeye aynı saniyede ulaşabiliyoruz. Alışverişi internetten yapıyor, oyunları internetten oynuyor, filmleri internetten izliyoruz. Hal böyle olunca da günümüzde internetin hayatımızın çok büyük bir parçası haline geldiğini söylemek zor değil.

İnternetin üzerimizde yarattığı en büyük değişikliklerden birisi de film izleme alışkanlığı. Eskiden filmleri izlemek için zorunlu olarak sinemaya gitmemiz gerekirdi. Televizyonun yaygınlaşmasından sonra ise bazı eski filmler televizyonda da çıkabiliyordu. Yine de güncel olarak film sektörünü takip etmek ücret ile sinemaya gitmek gerektiriyordu. Ancak artık internete sahip olunan her evde sinema keyfi yaşamak mümkün. Üstelik internet bizlere sinemadan bile daha çok seçeneği beraberinde sunuyor. İzlediğimiz film yabancı filmler arasında yer alıyorsa türkçe dublaj olarak mı alt yazılı olarak mı izleyeceğimizi, görüntü kalitesinin ayarını kendimiz belirleyerek film izleyebiliyoruz. yerli filmler izlemek isteyenler için ve özellikle nostalji filmleri olan yeşilçam filmleri izlemek isteyenler için de internette oldukça fazla seçenek bulunuyor. Normalde sinemalarda dahi izlemenizin mümkün olmadığı, televizyonda her zaman denk gelmeyen harika yeşilçam filmlerini evinizde internet aracılığı ile izleyebilirsiniz.

İnternetten film izlemenin ne kadar kolay ve keyifli bir eylem olduğunu anlattık durduk. Ancak olayın bir de zorlu bir yüzü var. Bu zor tarafı da gerçekten kaliteli, başlıkları ile içeriğinin uyumlu olduğu, hd ve bir çok film çeşidinin bulunduğu bir film sitesi bulmak. İnternette binlerce film ve dizi sitesi olmasına rağmen maalesef kalite oldukça düşük. Türkçe altyazılı diye girdiğiniz filmin türkçe dublaj olarak çıkması, hd başlığı var diye izlemeye başladığınız filmin 240p gibi oldukça düşük bir görüntü kalitesinde çıkabilmesi internetten film izlemenin en büyük dezavantajları. Tüm bu dezavantajları gidermek ve ister yabancı filmleri ister yeşilçam filmleri ni hd kalitesinde izlemek için yapmanız gereken kaliteli bir film sitesi bulmak. Film sitesinin kalitesini belirleyebilmek için bir çok kriter mevcut. Öncelikli olarak bir film sitesinin tek bir alanda yayım yapmaması aksiyon filmleri, macera filmleri, korku filmleri, komedi filmleri, tarih filmleri, spor filmleri, suç filmleri , animasyon filmleri gibi her katogoriden filmi bünyesinde barındırması gerekiyor. Görüntü kalitesi iyi olduğunda ve filmlere atılan başlıklar içerikleri ile uyumlu olduğunda sinema izle mek için harika bir film sitesi buldunuz demektir !