Yeminli tercüme ve yeminli tercüman hizmeti resmi kurumlarda gerçekleştirilen işlemler veya resmi belgelerin çeviri esnasında ihtiyaç duyulan bir hizmettir. Günümüzde birçok dilde yeminli tercüme ve yeminli tercüman hizmeti sağlanmaktadır.

Yeminli Tercüme

Yeminli tercüme kavramını yeminli tercüman kaşe ve imzasını taşıyan tercümeler olarak adlandırabilir. Bugün birçok resmi işlemde çeşitli dillerde ve alanlarda yeminli tercüme talep edilmektedir.  Okeanos Tercüme, deneyimli ve birçok dilde profesyonel hizmet sağlayan yeminli tercüman kadrosuyla tercüme sektöründe faaliyet göstermektedir. Çeşitli işlemler ve çeşitli nedenlere dayalı oluşan yeminli tercüme talepleri için kurumsal çözümler sağlamaktadır.

Yeminli Tercüme Talepleri

Yeminli tercüme talepleri çeşitli nedenlerle ortaya çıkmaktadır. Vize, vatandaşlık, ikamet ve çalışma izni vb. süreçler başta gelmek üzere birçok nedenle yeminli tercüme işlemi gerçekleştirilmektedir. Mahkeme süreçleri, ihaleler, dış ticaret işlemleri, tedavi süreçleri, şirketler arası ortaklıklar vb. için yine yeminli tercüme yapılmaktadır.

Okeanos Tercüme, daha önce birçok resmi işlemde ve süreçte çeşitli evrakların yeminli tercüme işlemini gerçekleştirmiş bir yeminli tercüme bürosudur. Dolayısıyla sektördeki tecrübesi ve uzman yeminli tercümanlarıyla tüm yeminli tercüme evrakları için birçok dilde kaliteli sonuçlar sağlar.

Yeminli Tercüme Evrakları

Çeşitli işlemler doğrultusunda birçok evrakın yeminli tercüme işlemi gerçekleştirilmektedir. Pasaport, kimlik, ehliyet, doğum belgesi, nüfus kayıt örneği, vekaletname, sözleşme, tıbbi rapor, vergi levhası vb. için yeminli tercüme hizmeti sağlanmaktadır. Bilanço, kurumlar vergisi beyannamesi, mahkeme kararı, dava dilekçesi, tensip tutanakları, talepnameler vb. için de yeminli tercüme hizmeti bulunmaktadır.

Yeminli Tercüman

Yeminli tercüman adayları yabancı dilde bir bölümden mezun olduğuna dair diplomasını veya eşdeğer bir belgeyi, sabıka kaydı ve iki adet vesikalık fotoğrafı ile noterliğe ibraz eder. Gerekmesi halinde transkript de gerekebilmektedir. Akabinde noter huzurunda yemin eder. Noterin yemini kabul etmesi halinde ise yeminli tercüman unvanı altında tercüme yaptığı belgeleri kaşeleme ve imzalama hakkı elde eder.

Yeminli Tercüman ve Görevleri

Yeminli tercümanların birincil görevleri arasında tercüme işlemini gerçekleştirdiği resmi belgeyi kaşeleyip imzalayarak ona resmiyet kazandırma işlevi bulunmaktadır. Bunun yanı sıra resmi kurumlarda gerçekleştirilen işlemlerde ihtiyaç duyulan sözlü tercüme hizmeti yeminli tercüman aracılığıyla sağlanmaktadır. Bunların arasında ticaret odalarında şirket kuruluş işlemleri, noter işlemleri, tapu ve nikah işlemleri vb. bulunmaktadır.

Yeminli Tercüme ve Yeminli Tercüman Taleplerinizde Tek Adres

Yeminli tercüme ve yeminli tercüman taleplerinizde aradığınız kalite ve güvenilirliğe Okeanos Tercüme ile ulaşma ihtimaliniz bulunmaktadır. İstanbul’un işlek ticaret merkezlerinden birisi olan Perpa Ticaret Merkezi’nde bulunan ofisiyle Okeanos, her türlü tercüme ihtiyacınızda hazır bulunmaktadır.

Yeminli tercüme ve yeminli tercüman