Ev yaşamının temel mobilya gruplarından birisi de yemek odası takımlarıdır. Kimilerine göre gerekli olup olmadığı yönünde bir tartışmaya konu olsa da yemek odası takımları, özellikle misafir ağırlamada çok önemli bir rol oynarlar. Yemek odası takımınızın, evinizin büyüklüğüne, mekanınızın ölçülerine uyumlu olması gerekir. Eğer büyük bir eve sahipseniz, yemek odası takımı için ayrı bir oda ayırabilirsiniz. Ancak günümüzde bir çok evde, yemek odası takımları evin salonunu, oturma grubu ile birlikte paylaşırlar. Standart bir yemek odası takımında yemek masası ve sandalyeler, konsol, gümüşlük, vitrin ve opsiyonel olarak da tv ünitesi bir arada sunulmaktadır. Siz, evininizin konumuna ve sahip olduğunuz alan genişliğine göre bu ürünler içinde ihtiyacınız doğrultusunda seçimler yapabilirsiniz. Örneğin, büyük bir evde oturuyorsanız tüm takımı odanıza yerleştirebileceğiniz gibi daha küçük mekanlar için yemek masası ve sandalyeleri ile belki bir konsol sizin için yeterli olabilecektir. Küçük mekanlarda yemek masası seçerken, ortasından ya da kenarlarından açılarak uzayabilen tasarımları seçebilirsiniz. Bu size, ihtiyaç duyduğunuzda yemeğe daha fazla sayıda misafir çağırabilmenizi sağlar. Yine küçük mekanlarda çok sayıda sandalye kullanmak yerine hem oturum hem de saklama ünitesi olarak kullanılabilen banklar veya puflardan yararlanabilirsiniz. Özellikle banklar ve pufları masanın altına iterek, yerden de tasarruf sağlamanız mümkün olacaktır. Böylece salonunuzda daha ferah bir ortam yaratabilir, oturma alanı için daha geniş yer açabilirsiniz.

Yemek odasının vazgeçilmezi olan yemek masaları, kare, yuvarlak veya dikdörtgen tarza tasarımlara sahip olabilmektedir. Bunun için Evgör Mobilya’nın 2015 koleksiyonunda bulunan yemek odası takımlarına ve yemek masalarına göz atabilirsiniz. Masanın formu kadar ölçüleri de sizin için önemli. Yemek odası için düşündüğünüz mekanın ölçülerine göre masanızın uzunluğunu belirlemeniz gerekir. Normalde masada yemek yiyecek her kişi başına ortalama yarım metrelik bir alan yeterlidir. Yuvarlak masa için ise 80-90 cm çapında bir masa sizin için yeterli olacaktır.

Yemek odanızda klasik, avangart, modern ya da country tarzda tasarımlar seçebilirsiniz. Bu tamamen mekanınızda tercih edeceğiniz dekorasyon stili ile ilgilidir. Ancak, eğer yemek masası takımınızı evinizin salonunda ya da oturma odasında kullanıyor iseniz, koltuk takımınızla uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz. Bununla birlikte dilerseniz, farklı tarzları bir araya getirerek salonunuza ayrı bir hava katabilirsiniz. Örneğin klasik tarzda mobilyalarla modern parçaları buluşturabilirsiniz.

Yemek odası takımınızda canlı renklerde sandalyeler tercih ederek odanıza renk katabilirsiniz. Tek tip sandalye kullanmak yerine farklı renk ve modelde tasarımlar kullanarak, yemek odanızda şıklık ve farklılık sağlayabilirsiniz.

Yemek masası ve sandalyeleri ile banklar veya puftlar gibi olmazsa olmazların dışında, tercihe göre gümüşlük, konsol, vitrin veya tv ünitesi gibi ürünleri de yemek odası dekorasyonunuzda kullanabilirsiniz. Mekan kısıtınız çok yok ise yemek masası takımını bir konsolla tamamlamak sizin için kullanım kolaylığı sunacaktır. Konsollar, özel davetlerinizde kullandığınız kaşık, bıçak, çatal setlerinizi ve yemek takımlarınızı saklamak için ideal ürünlerdir.

Yemek odası takımınızı yerleştirirken, servis açısından kolaylık sunması için odanın mutfağa en yakın yerine konumlandırmanız önemlidir. Yemek odasında kullanacağınız konsol, gümüşlük veya vitrin gibi ürünlerinizin, masanın her alanına kolayca erişmeyi, rahat oturmayı ve keyifle yemek yemeği engellemeyecek konumda bulunmasına dikkat etmelisiniz. Aksi halde, sizin açınızdan yemeklerin servisi, misafirleriniz içinse yemek keyfi bir kabusa dönüşebilir.

Yemek odasının ya da yemek masası takımının bulunduğu mekanın sıcak renklere sahip olması önemlidir. Bunun için aydınlatma önemlidir. Sarı ışık mekana sıcaklık verir. Bu yüzden yemek yeme alanında sarı ışık aydınlatmasını tercih etmelisiniz. Ayrıca ışığın direk göze vurmasını engellemek ve daha huzurlu bir ortam oluşturmak için apliklerden yararlanabilir, ışığı duvara yansıtarak mekan aydınlatmasını sağlayabilirsiniz. 

Yemek odasının modelini tercih ederken, tasarımı ve şıklığı kadar işlevselliğini de ön planda bulundurmalısınız. Bu size hem kullanım kolaylığı sunar, hem de mekandan tasarruf sağlar. Özellikle yeni evlenecek çiftler için önemli konulardan birisi de mobilyanın fiyatıdır. Yemek odası takımınızın öncelikle ihtiyacınıza yönelik bir çözüm olduğunu unutmamalısınız. Seçim yaparken, uygun fiyatlı, kaliteli ve kullanışlı modelleri seçmeniz gerekir. İleride başka bir eve çıkma ihtimalini de düşünerek, hemen her mekana uyumlu olabilecek tasarımları tercih etmeniz de bir avantaj olacaktır.

Kurulduğu 2004 yılından bu tarafa yaklaşık 50 bin eve, ürünleriyle misafir olan Evgör Mobilya, hemen her zevke ve bütçeye uygun yemek odası takımları sunuyor. Yemek odanız için firmanın koleksiyonunda bulunan ürünlerden seçim yapabileceğiniz gibi, kendi evinize uygun olarak hayalinizdeki tasarımı da ürettirebilirsiniz. Yeni ev kurarken veya evinizi yenilerken, Evgör Mobilya’nın yüzlerce tasarımdan oluşan yemek odası takımlarına göz atabilirsiniz. Bunun için işinizden ya da hafta sonu tatilinizden taviz vermenize de gerek yok. Türkiye’nin en büyük online mobilya mağazası www.evgor.com.tr adresini ziyaret ederek, oturduğunuz yerden yemek odanızı seçip, siparişinizi verebilirsiniz.