Yatırım, çeşitli finansal araçlara uzun bir süre için para yatırma işlemidir. Ana amaç, gelecekte kar elde etmektir. Bir finansal işlem sonucunda herhangi bir gelir beklenmiyorsa, bu yatırımlar için uygun olmayan bir davranış türüdür. Bu tür kazançlar pasif olarak kabul edilir, ancak beklenen sonucu elde etmek için fonlarınızı mümkün olduğunca risklerden korumak için etkin bir yönetim gerekecektir.

Yıllık enflasyon anaparanın %10-15'ini yediğinden, para değer kaybetme eğilimindedir. Yatırım yapmak sadece tasarruf etmekle kalmaz, aynı zamanda anaparayı çoğaltır. Her yatırımın, sürecin ayrılmaz bir parçası olarak artıları ve eksileri vardır.

Yatırım: Özü ve Özellikleri

Yatırımlar, sermayeyi artırmanın en karlı yollarından biridir. Bazen bu kavram, ekonomik faaliyetle ilgili diğer kavramlarla karıştırılmaktadır. "Spekülasyon" ve "yatırım" terimleri arasında ince bir çizgi vardır. Ayırt etmek için ana kriter, mevduatın süresidir. Spekülasyon, satın alarak ve sonra yeniden satarak kar elde etmek. Bu tür yatırımlar kısa vadelidir ve kar, değer farkından oluşur.

Borç verme ve yatırımı işletme finansmanı bağlamında ele alırsak ilki, belirli bir süre sonra belirli bir oranda iade edilmek kaydıyla para transferi anlamına gelir. İflas durumunda, alacaklılara olan borçlar başlangıçta ödenir. Finansmana gelince, bir yatırımdan farklı olarak amacı gelir elde etmek değildir.

Gayrimenkul Yatırımının Artıları ve Eksileri

Gayrimenkule yatırım yapmak güvenilir ve karlı olarak kabul edilir. Fiyatlar gibi konut talebi de sürekli artmaktadır. Ayrıca, gayrimenkul kiralama her zaman önemlidir. Ancak, her şey başlangıçta göründüğü kadar basit değildir. Bu tür mevduatların avantajı, örneğin şirketin hisseleri gibi gayrimenkulün tamamen amortismana tabi olmamasıdır. Her durumda daireler, satılmazsa sahibi tarafından kiralık olarak değerlendirilecektir, bu nedenle bir krizde bu tür yatırımlar en azından bir miktar gelir getirebilir. En düşük fiyata, nesnenin işletmeye alınmasından önce, başka bir deyişle inşaat döneminde satın alarak gayrimenkul satın alabilirsiniz.

Dezavantajları düşük likiditeyi içerir. Gelecekte acilen fonların bırakılması gerekiyorsa, seçilen yatırım seçeneği uygun değildir. Gayrimenkul almak ve satmak, uygun seçenekleri bulmak ve çeşitli belgeler hazırlamak için önemli miktarda zamana mal olacaktır. Bu, bu tür yatırımların ana dezavantajlarından biridir. Ayrıca, yatırım çok para gerektirir. Bir krizde emlak fiyatları düşer ve istikrarsız olabilir.

Hisse Senetlerine Yatırım Yapmak

Hisse senetlerine yatırım, piyasanın kapsamlı bir analizini gerektirir, çünkü hisse fiyatı hızla düşer ve çok yavaş büyür. Mali krizdeki dalgalanmalar döneminde, menkul kıymetlerden para kazanabilirsiniz ancak aynı zamanda keskin bir şekilde iflas edebilirsiniz. Yatırımcı sermayenin bir kısmını kaybedebilir, ancak çoğu aksine fiyatların daha sonra artması umuduyla o anda hisse satın alır. Riskler önemlidir, ancak beklenen kar oldukça büyük olacaktır.

Bu tür bir yatırımın artıları arasında satın alınabilirlik yer alır. Birçok broker 500 $ depozito sunuyor. Ancak yabancı sitelerde en az birkaç bin dolar gerekli olacaktır. Yatırımların yüksek likiditesi de büyük bir artı. Büyük şirketlerin hisseleri anında satılabilir. Menkul kıymet alım satımı, döviz piyasasındaki değişikliklere anında yanıt verilmesi bir çöküşü önleyeceğinden, çok uygun olan çevrimiçi olarak gerçekleşir.

En büyük dezavantajı, bir şirketin iflas etmesi durumunda hisse senetlerinin anında değerini kaybedebilmesidir. Kriz zamanlarında fiyatları da hızla düşüyor ve değerin restorasyonu bir yıldan fazla sürebiliyor. Küçük miktarlarda alım satım yaparken, brokerler vazgeçilmezdir. Menkul kıymetlere yatırım yapılırken ekonomik ve politik faktörler dikkate alınır. Şirketin zarar ettiği bir yıl olduğunda ve karı kalkınmaya yönelik olduğunda, adi hisse sahipleri temettüsüz bırakılabilir. Deneyimsiz bir kişinin finansal bir işlemin faydalarını görmesi ve değerlendirmesi, olası riskleri görmesi ve belirli bir şirket seçmesi zordur.

Çok mu risk seviyorsunuz?

Bazıları çok daha fazla riskli yatırımları sever. Her ne kadar çok yüksek kazanç elde etseler de sıklıkla büyük kayıplar da verebilmektedirler böyle yatırımcı tipleri. Örneğin, ikili opsiyonlar  buna bir örnektir. Kendinizi çok uzun yıllar tecrübe kazanmadan bu tür pazarlarda riskli yatırımlara atmayın. İlla da ısrar ederseniz, şu adresteki gibi çok bilinen bir broker kullanın.

Kendi İşinize Yatırım Yapmanın Artıları ve Eksileri

Kendi işinize yaptığınız yatırım, gelecekte bu faaliyetten kar elde etmek için girişimciliğe yatırım yapmaktır. Birkaç şekilde para kazanabilirsiniz. Bir kişi aynı zamanda bir iş lideri olduğunda aktif gelir elde eder. Şirket, işe alınan personel tarafından yönetiliyorsa, kazançlar pasif olacaktır. Yeni bir işletmeye veya mevcut bir işletmeye yatırım yapabilirsiniz. Finansman tam veya öz kaynak olabilir.

Artılar çeşitli yönler içerir. Bir işletme, hangi fonlara yatırım yapıldığını ve nasıl gelir elde edildiğini gösteren bir varlıktır. Yatırımcı bağımsız olarak ticari faaliyetlerde bulunabilir, yatırımları etkileyebilir ve kişisel olarak yönetebilir. Kuşkusuz avantaj, bu tür yatırımların karlılığının sınırlı olmaması ve faaliyet türüne bağlı olarak kolayca %100 olabilmesidir.

Bu yatırımın ana dezavantajı, yatırımınızı kaybetme riskinin yüksek olmasıdır. Bir işletmeye hisse katılımıyla, mudiler arasında anlaşmazlıklar ortaya çıkabilir ve bunun sonucunda ortaklardan biri davadan çıkmaya zorlanabilir. Kendi işinize yatırım yaparken düzenli veya dönemsel eklemelere hazırlıklı olmanız gerekir. Kendi işinizden elde ettiğiniz kazançlar hemen gelmez, bazen birkaç ay, hatta bazen yıllar alır. Mevduat sahibi, iflastan kaçınmak için piyasa koşullarına uyum sağlamak ve işlerini kontrol etmek zorunda kalacaktır. Bu tür yatırımların bir diğer dezavantajı da devlete bağımlılıktır.

Profesyonel Destek Almayı Unutmayın

Yatırım konusunda en önemli şey, tecrübedir. Özellikle yatırım yapmaya yeni başlayanların ya da uzun süredir yatırım yapmasına rağmen istediğini elde edemeyenlerin mutlaka profesyonel destek alması gerekmektedir. Bu konuda trusted-broker-reviews.com platformu sizlere gerekli olan profesyonel desteği verecektir.

Özellikle yatırımınızı hangi alanda yapmanız gerektiği ve sermayenizi nasıl değerlendirebileceğiniz konusunda size çok büyük avantajlar sağlayacaktır. Bu sayede kısa sürede anaparanızın çok daha karlı işlerde kullanılması sonucunda büyük karlar elde edebileceksiniz. Öyle ki aldığınız profesyonel destek sayesinde çok kısa bir sürede büyük oranda kar elde ederek yatırımlarınızı yönetebilecek bir duruma gelebileceksiniz. Bu sayede hızla büyüyecek ve daha fazla yatırım yapma imkanına ulaşabileceksiniz.