Kaçış sistemleri olarak yaşam alanında önemli bir yere sahip olan yangın merdiveni, yapım ve montaj aşamalarına göre fiyat farklılıkları gösterebilmektedir. Bina yaşı, kapasitesi ve merdiven yapım malzemesi açısındna fiyatlandırmada farklılıklara rastlanabilmekte, bu sistemler zannedildiği kadar maliyetli olmamaktadır. Yanmaz malzeme kullanımı ve çelik kalitesi fiyat farklılıklarına neden olabilmektedir.

Z Tipi Yangın Merdiveni Fiyatları

Z tipi yangın merdiveni fiyatları, yapım aşamasında kullanım malzemesine göre farklılık göstermektedir. Aynı zamanda binanın ölçüleri ve kapasitesine göre konumlandırılacak olan yangın sitemleri, en kaliteli çelikten yapılarak uzun süre dayanıklı kalmaları sağlanmaktadır. Bu sistemlerin kalite ölçülerine göre fiyatlarında farklılıklar olabilmekte, anı zamanda okul, AVM ve benzeri merkezi alanlarda çok iki ve dört kollu şekilde yapılmaları halinde fiyatlandırmalar değişebilmektedir.

İnsan hayatının önemli olduğu bu sistemlerde, maliyet açısından değil daha çok kullanılan malzeme ve uzun süreli kalması açısından değerlendirilmesi her zaman daha iyi sonuç sağlayacaktır. Eski yapılarda özellikle önemli bir yere sahip olan yangın merdiveni, birçok kişinin tahliye edilmesi için önemli bir yere sahiptir.

Dairsel Yangın Merdiveni Fiyatları

Kaçış alanı için önemli bir sistem olan merdivenler, dış cepheye konumlandırılarak 4 ile 6 dakika içerisinde binanın tahliye edilmesi için tasarlanmıştır. İtfaiye onaylı sistemler olarak kullanılmakta olan malzemeler açısından çelik ve demir uzun süreli bir kalıcılık ve sağlamlık sağlayacağı için tercih edilmektedir. Dairesel yangın merdiveni fiyatları, kullanılan çelik veya demir malzemesine göre farklılık göstermekte ilgili yasal düzenlemeler eşliğinde yapılmaktadır.

Bina yaşı ve ölçüleri üzerinden yapılacak olan montaj işleminden, kaçış planı çerçevesinde düzenlenecek merdiven imalatına kadar birçok açıdan fiyat değerlendirilmesi yapılabilmektedir.

Yangın Merdiveni Yönetmeliği

Yangın merdivenleri yanmaz malzemeden yapılması gerektiği gibi aynı zamanda yapılan binaya uygunluğu da tespit edilmelidir. Ucuz olması ve sırf prosedüre uyulması açısından yapılmaması için belirli koşullar koyulmuştur. İnsan hayatı için oldukça önemli olan bu sistemler, yasal düzenlemeler eşliğinde yapılarak, kalite standartları açısından imal edilerek montaj işlemi yapılmaktadır. Uzman bir ekiple birlikte keşif yapılarak, sistem kaçış planına uygun bir şekilde monte edilecektir.

http://www.basariyanginguvenlik.com/