Günümüzde internet kullanımı hızla artmakta. İnternet kullanıcılarının artması paralel olarak internet servis sağlayıcı firmaların artmasına neden oldu. İnternet servis sağlayıcıları arttığı için doğal bir rekabet ortamı oluştu ve internet firmaları bu ortamda birbirlerinin önlerine geçebilmek adına en ucuz internet tarifelerini oluşturarak bir yarışa girdi. Çok değil daha 10 yıl kadar önce internete ne şekilde bağlandığımızı ve kaç firma arasında seçim yapabildiğimizi düşünürsek şu anki rekabetin internet kullanıcıları için aslında çok yararı olduğunu anlayabiliriz. Şu an internet aboneleri için bir çok firma ve doğal olarak bir çok seçenek bulunuyor. Seçeneklerin çoğalmasıyla abonelerin arayışı en ucuz internet tarifelerini bulmaya yönelmiş oldu. TTnet, Superonline, Vodafone, Turknet, Doping, ve ismini sayamadığımız bir çok firma değişik kampanyalarla en ucuz internet tarifelerini abonelere sunuyor.

Bizde internet abonelerinin işini kolaylaştırmak adına firmaların sunduğu en ucuz internet kampanyaları ve en çok tercih edilen yalın internet paketleri hakkında küçük bir araştırma yaptık ve sizlerle paylaşıyoruz.

Firmalara ait en ucuz internet seçenekleri;

İncelemede bulunan (AKN) firmaların sunduğu adil kullanım noktasıdır.

1- TTNET; TTnet internet kampanyaları arasındaki en ucuz internet paketi 49 TL ile ultranet limitsiz internet kampanyası. Bu kampanyada sunulan internet hızı 16 Mbps'ye kadar ve aylık 50 GB AKN bulunuyor. Ev telefonu kullananlar için sunulan kampanyadan telefonsuz (yalın internet) olarak faydalanmak isterseniz 15 TL yalın internet bedeli ödemelisiniz yani fiyat TTnet yalın internet fiyatı 64 TL ve kampanya kapsamında modem hediye ediliyor.

2- Superonline; Superonline internet kampanyaları arasındaki en ucuz internet paketi 54 TL ile 16 Mbps'ye kadar hızda limitsiz internet kampanyası. Bu kampanyanın aylık 50 GB AKN var ve yalın internet paketi olduğu için telefon ücreti ödemenize gerek kalmıyor, ancak superonline modemleri hediye değil sadece kullanımınız için size veriliyor ve abonelik sonunda sağlam olarak teslim etmeniz gerekiyor. Superonline fiber altyapısının bulunduğu bölgelerde fiber yalın internet paketlerini daha uygun fiyatlara almanız mümkün.

3- Vodafone; Vodafone net internet kampanyaları arasındaki en ucuz internet paketi 49 TL ile Vodafone yalın internet. Bu kampanyada 16 Mbps'ye kadar hızda limitsiz internet için 60 GB AKN var ve herhangi bir yalın internet bedeli ödemenize gerek yok. Vodafone yalın internet kampanyasında modem talebiniz olursa aylık 3 TL modem bedeli 24 ay boyunca faturalarınıza ekleniyor.

4- Turknet, Turknet firmasının sunduğu en ucuz internet paketi ise 16 Mbps’ye kadar kotasız tam iletişim paketi. Bu kampanyada limitsiz internet fiyatı 49,99 TL (AKN) 35 GB olarak tanımlı. İnternet paketinizin yanında telefon hattı için ek bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Eğer telefon kullanmıyorsanız aynı hızlardaki yalın internet paketini seçebilirsiniz. Yalın internet fiyatı yine 49,99 TL ancak (AKN) 50 GB olarak tanımlanmış durumda. Kampanya ile modem talebiniz olursa 12 ay 10 TL faturalarınıza modem bedeli yansıtılıyor. 

5- Doping, Doping ADSL kampanyaları arasındaki en ucuz internet ise 36 aylık kontrotlı olan Sade Doping yalın internet kampanyası. Sade Doping kampanyasında yine 16 Mbps’ye kadar hızda limitsiz yalın internet fiyatı 49,99 TL ve bu kampanyadaki (AKN) 50 GB olarak tanımlı. 36 aylık bir taahhüt yapmak sizin için uygun değilse 59,99 TL ödeyerek aynı şartlarda olan 24 aylık paketi seçebilirsiniz. 24 aylık paketlerde yalın internet veya telefonlu internet ayrımı yapılmaksızın tek fiyat kampanyası bulunuyor. Tek fiyat kampanyasında modem bedeli ise ayda 4 TL ile faturalarınıza yansıtılmakta.

Yukarıda açıklamaları bulunan bu küçük araştırma sonucu en ucuz yalın internet olarak Vodafone yalın internet kampanyasını görüyoruz. Çünkü, aynı fiyatlı diğer kampanyalardan farkı 60 GB (AKN) sunuyor olması. İkinci en ucuz internet ise 49,99 TL ve 50 GB (AKN) ile Turknet yalın internet kampanyası oluyor. Üçüncü en ucuz internet paketi ise yine 49,99 TL ve 50 GB (AKN) Sade Doping yalın internet kampanyası oluyor. Doping yalın internet ve Turknet yalın internet arasındaki tek fark ise Sade Doping paketinin 36 ay kontratlı olması.

Yalın internet kampanyaları arasındaki en ucuz internet tarifesini bulabilmek için yaptığımız bu küçük araştırmanın seçim yaparken işinizi kolaylaştırmasını umuyoruz.