Acil durumlarda ne yapmanız gerektiğini anlatmadan önce , “acil durum” nedir / ne değildir üzerinde biraz durmak gerekiyor. Work and travel katılımcıları genellikle ilk kez ailelerinden uzakta kaldıkları ve kendileri çözüm üretmek zorunda olmaları nedeniyle çoğu zaman basit sorunları bile acil durum olarak görmekte, ve bu konuda istedikleri desteği alamadıkları zaman da mutsuz olmaktadır. Bu yüzden bilinçli olmak çok önemlidir.

Neler acil durum değildir?

Hayati tehlikesi olmayan sağlık sorunlarınız, işveren, ev sahibiniz ya da arkadaşlarınız ile olan sorunlarınız, resmi işlemleriniz, pasaport kaybetmeniz, uçuş kaçırmanız vb. acil durum değildir. Bu tip durumlarda sponsor kuruluşunuz ya da Türkiye’deki şirketinizden mesai saatlerinde danışmanlık desteği isteyebilirsiniz. Mesai saatleri dışında bu talepleriniz büyük olasılıkla karşılanmayacaktır. Bu sorunların çoğunu kendiniz de çözebilirsiniz. Bu tip sorunlar için workandamerika.com içeriği bile size rahatlıkla yol gösterecektir.

Work and Travel Acil durum nedir?

Yaşadığınız sorun sizin ya da yanınızdaki birini için yaşam tehlikesi oluşturan bir sağlık problemi, bir kaza, saldırı, yaralanma vb. bir durum ise bir bir acil durumdur. Bu tip acil durumlar için Amerika’da herşeyden önce mutlaka 911 ‘i aramanız gerekiyor. Böylesi bir acil durumda ailenizi, Türkiye’deki şirketinizi ya da sponsor kuruluşu öncelikli olarak aramanız size fayda sağlamayacak, aksine , zaman kaybettiğiniz için durumu daha da tehlikeye sokabilecektir. Böylesi bir durumda öncelikle 911′i arayın ve daha sonra sırasıyla Sponsor kuruluşunuzun acil numarasını, ailenizi ve WAT şirketinizi arayınız. Acil sağlık hizmetine ihtiyacınız olması durumunda, derhal en yakın acil servise veya acil bakım merkezine gidin. Acil servise ya da acil bakım merkezine kendiniz gidemiyorsanız, yardım için hemen 911?i arayın. Hukuksal bir sorun yaşamanız ya da tutuklanmanız durumunda ilk olarak sponsor kuruluşunuzun acil telefon hatları ile iletişime geçiniz. Sponsor kuruluş gereken ilk müdahaleyi yapacak ve sonrasında durumunuzu Türkiye’deki şirketinize bildirecek, şirketiniz ise ailenizle iletişime geçecektir. Amerika?da Ulusal Sağlık Sigortası var mı? Hayır. Amerika?da Ulusal Sağlık sigortası yoktur. Bunun sonucu olarak, Work and Travel programı ile ilgili bir yönetmelikte programa katılan herkesin en azından minimum tutarlı bir sağlık sigortasının olması gerektiğini belirtmektedir. WAT Katılımcılarının ilave sigorta yaptırmaları her zaman önerilmektedir. ( Tanıtım Yazısı )