Günümüzde iletişim artık olmazsa olmazlardandır. İnsanların iletişim için tercih ettiği araçların en başında cep telefonları gelmektedir. Cep telefonlarının zamanla gelişmesi iletişim için kullanılan uygulamalarında artmasına neden olmuştur. Whatsapp uygulaması da bu uygulamaların arasında yer almaktadır. Facebook 2014 yılında whatsapp uygulamasını 19 milyar dolara satın almıştır. Bu fiyatın 3 milyar doları whatsapp çalışanlarına dağıtılmıştır

Whatsapp uygulamasının şu anda aylık 800 milyondan fazla kullanıcısı olduğu söylenmektedir. Ayrıca günlük mesaj sayısının 20 milyonu aştığı da bilinmektedir. 50 tane çalışanı olan whatsapp uygulaması bu sayılar verilerle de popülerliğini kanıtlamış oluyor.

Whatsapp uygulamasının son zamanlarda yaptığı yenilikler den biri de whatsapp uygulamasının artık bilgisayarlarda da çalışmasıdır. Ancak bu özelliği kullanabilmek için iki temel kural var. Bunlardan bir tanesi telefonunuzda chrome tarayıcısının olması diğeri ise whatsapp uygulamasını aktif olarak kullanıyor olmak. Bu özellik sayesinde bilgisayar başında çok vakit geçiren kişilerin aynı zamanda da telefona da bağlı kalması gerekmiyor.

Whatsapp uygulamasının en beğenilen özelliklerinden biride mavi tik işaretidir. Mesajı yazıp gönderdiğimiz an itibaren gri iki tik işareti mesajın altında görünür. Mesajın karşı tarafın görmesiyle birlikte iki tane olan gri tik işareti maviye dönerek karşı tarafın mesajın gördüğünü simgeler.  Bu özelliğe benzer whatsapp uygulamasının birçok beğenilen özelliği bulunmaktadır. Whatsapp uygulamasına benzeyen ve whatsapp uygulamasının kullanıcı sayıların ilerleyen zamanlarda artış göstereceği düşünülmektedir. Whatsapp sadece mesajlaşma özelliği değil konum yollama özelliği de whatsapp avantajların sayılabilir. Kaybolduğunuzda veya bir arkadaşınızı bir yere çağırdığınızda konumunuzu yollayarak arkadaşınızın ya da yakınlarınızın size ulaşmasını en kolay yoldan sağlamış olursunuz. Mesaj yazmak istemediğinizde ses kaydetme butonuna basarak istediklerinizi söyleyerek karşı tarafa bunu kolaylıkla yollayabilirsiniz. Telefonuz da bulunan uygulama mağazalarından whatsapp indir şeklinde  aratarak indirebilirsiniz.

Kaynak: http://www.indir.org/android/whatsapp-messenger/