Webmaster olmak günümüzde oldukça yaygın olarak iş edinilen görevlerden birisidir. Fakat bu noktada bilinmesi gereken bu iş için sadece Wordpress bilgisinin yeterli olmayacağıdır. Evet, kısa vadede yazı eklemek, iyi kötü bir SEO bilgisi ile çalışmalara devam etmek yeterli gibi görünse de eğer popülerlik kazanan bir web sitesi sahibi iseniz bu durumda web güvenliği ve güvenlik kritikleri hakkında daha fazlasına ihtiyacınız var demektir.

Güvenlik Açıkları

Son dönemlerinden yaygın işlerinden olan blogger ve webmasterlık her ne kadar google gibi servislerin blogger tabanları üzerinden yürütüldüğünde kısmen güvenli olsa da kendinize ait bir web sitesi yürütmeye kalktığınızda çok farklı sıkıntılar doğurabilmektedir. Bu nokta da bir çok güvenlik önlemi almak gerekir. Sadece standart bir blog işletildiği taktirde web güvenliğinde ki oluşabilecek açıklar sadece web sitesinin güvenliğini tehdit ederken eğer bir e-ticaret sitesi yürütmeye çalışıyorsanız bu durumda müşterilerinizin güvenliğini de tehlikeye atmış olabilirsiniz. Bu sebeple bu tarz hacking işlemlerinden korunmak amacıyla bilgi edinilmeli ve güvenlik önlemleri alınmalıdır.

SSL Sertifikaları

SSL sertifikaları bir nevi internet güvenlik sistemleridir. Ağ sistemi içerisinde web sitesi ile karşısı arasında bir uçtan uca şifreleme sistemi oluşturarak dışarıya bilgi sızmasını engelleme amacı taşımaktadır. Bunlar kolaylıkla satın alarak uygulanabilecek bir nevi güvenlik önlemi olarak bilinir.

Daha Fazla Bilgiye Nereden Ulaşılır?

Web güvenliği ve dahası için en iyi bilgi kaynağı bu konuların tartışıldığı forum siteleridir. Buralarda bu işi yani web güvenliğini gerçekten bilen hacker diye tabir ettiğimiz kişiler görev almaktadır. Bu kişiler web güvenliği ve daha fazlası hakkında bilgilerini burada paylaşırlar. Bu forumlardan birisi olan siberozelharekat.com temek kullanımda ücretsiz ve kullanıcılara açık bir platformdur.