Yunanistan tarihi ve doğal güzellikleri ile geçmişten günümüze en çok ziyaret edilen ülkeler içerisinde yer almıştır. Yunanistan'a seyahat etmeyi amaçlayanlar burada denizin tadını çıkarmak için ada ve kumsalları tercih ederler. Deniz dışında köklü bir tarihe sahip olan ülke vize isteyen ülkeler içerisinde bulunur. Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Yunanistan’a gitmeden önce Yunanistan vizesi alması gerekir. Hususi, hizmet ve diplomatik pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize almasına gerek yoktur. Vizesiz bir şekilde de Yunanistan’ı ziyaret edebilirler. Yunanistan vize için bordo pasaport sahipleri ile diğer vatandaşların vize alması gerekir.

Vize Merkezi Kimdir?

Vize Merkezi A.Ş. Kanada’dan Afganistan’a, G. Afrika’dan Avustralya’ya kadar tüm dünya vize işlemlerinde başvuru sahiplerine en hızlı, doğru ve güvenilir şekilde rehber olmayı hedefleyen bir firmadır. Vize prosedürleri tüm konsolosluklarda aynı olmasına rağmen şehirler bazında farklı bürokratik süreç işlemekte, farklı belgeler talep edilebilmektedir; bu sebeple Vize Merkezi vize başvuru prosedürlerine en uygun şekilde başvuru dosyanızı hazırlayıp, randevu tarihinizin en hızlı şekilde alınmasını sağlayarak sizi yorucu detaylardan kurtarmaktadır. Gerektiği durumlarda talebiniz üzerine uçak ve konaklama rezervasyonlarınızı, seyahat & sağlık sigortanızı da yaparak vize başvurunuzu eksiksiz evraklarla doğru şekilde ilgili Konsolosluğun akredite ettiği aracı kuruma, çıkarlarınızı koruma koşuluyla seçilen firmalar aracılığıyla yönlendirmektedir. Vize Merkezi kalite standartları çerçevesinde ve sizden gelen yorum, şikayet ve tepkiler doğrultusunda çalıştığı temsilci firmaları sürekli güncellemektedir. Vize Merkezi A.Ş. herhangi bir vize hizmeti yapmayıp sadece gelen çağrıları akredite vize firmalarına yönlendirmektedir.

Vize Merkezi yirmi yıllık deneyimiyle, daha kolay anlaşılabilir bir dille yazılmış ve somut örneklerle desteklenmiş resmi web sitesi www.vizemerkezi.com üzerinden, vizeyle ilgili son güncel bilgilere ulaşabilmenize yardımcı olan, alanında uzman profesyonel bir danışmanlık firmasıdır. www.vizemerkezi.com Konsolosluk ve outsource ettiği aracı kurumların web sayfalarını referans alarak seyahat amacınıza uygun vize kategorilerine ait evraklar, vize başvurusu yapacağınız şubelerin iletişim bilgileri, dilekçe örnekleri, ülkelere özel vize başvuru formları ve bu formların nasıl doldurulacağına dair bilgilerle vize konusunda oldukça zengin bir içerik sunar. 

Vize Merkezi, adı tescilli bir marka olup “Vize merkezleri”, “vizenin merkezi”, “İtalya vize merkezi” ve benzeri isimler taşıyan firma ve onlara ait.com, .net, .org gibi uzantılı web siteleriyle herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır. Vize Merkezi, alanındaki bütün işlemleri sadece “Vize Merkezi” tescilli adı altında gerçekleştirmektedir ve bu isimler adı altında yapılan vize işlemlerinden ve hizmetlerinden sorumlu değildir ve sorumlu tutulamaz. Vize Merkezi logosunun bulunmadığı ancak adında vize merkezi ve türevlerinin geçtiği web sitesi ve firmalarla herhangi bir alakası bulunmamaktadır.

Yunanistan Vizesi Nedir?

Yunanistan ülkeye giriş yapan farklı ülke devletlerinin vatandaşlarından Yunanistan vizesi talep ediyor. Bu nedenle başvurusu yaparak büyükelçilikten resmi belge olan vizenin alınması gerekir. Seyahat edecek olan kişilerin seyahat nedeninin türüne göre ilgili kategoride bulunan vize türünü alması gerekir.

Yunanistan Vizesi Nasıl Alınır?

Yunanistan’ın Ankara büyükelçiliği dışında İzmir, İstanbul ve Edirne gibi şehirlerde konsolosluğu bulunur. Yunanistan vize işlemleri için öncelikli olarak başvuru formu doldurulur ve kişiler bulundukları şehirdeki konsolosluğa giderek işlemlerini başlatırlar.

İsteğe bağlı olarak anlaşmalı vize danışmanlık merkezleri de bulunur. Bu yerler ile anlaşıp Yunanistan vize müracaatı yapılabilir. Vizeyi almak için öncelikle ilgili birimler tarafından belirtilen tüm belgelerin eksiksiz bir şekilde tamamlanması gerekir.

Yunanistan Vizesi Türleri Nelerdir?

Yunanistan vize türleri farklı kategorilere ayrılıyor. Kategori içerisinde turistik Yunanistan vizesi, ticari Yunanistan vizesi, aile arkadaş ziyareti Yunanistan vizesi, transit Yunanistan vizesi, gemici Yunanistan vizesi, şoför Yunanistan vizesi, Erasmus Yunanistan vizesi, eğitim Yunanistan vizesi gibi isimler alır.

Yunanistan Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yunanistan’a seyahat etmeyi planlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının için Yunan başkonsolosluğuna ya da büyükelçiliğine başvuru yapması gerekir. Yetkili kişiler tarafından istenilen belgeler tamamlandıktan sonra ilgili birime teslim edilir. İstenilen belgelerle birlikte Yunanistan vize ücreti belirtilen şekilde yatırılmalı ve dekontu alınmalıdır. Vize işlemleri için incelenen dosya ve belgeler detaylı bir şekilde değerlendirmeye alınır. Ardından kişiye olumlu ya da olumsuz bir şekilde dönüş yapılır.

Yunanistan Vizesi İçin Gerekli Evraklar 2021

Yunanistan büyükelçiliği ile Yunanistan başkonsolosluğu ülkeye seyahat edecek kişileri yakından tanımak amacıyla vize işlemleri için birtakım belgeler talep eder. Yunanistan vizesi için gerekli olan belgeler şu şekildedir:

  • 3 ay geçerliliği olan pasaport
  • 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Otel ve uçak rezervasyonu gösteren uçak bileti ve konaklama bilgileri
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Yunanistan’a gidiş amacını gösteren vize talep dilekçesi
  • Hesap döküm
  • İkametgah bilgileri
  • Yunanistan vize ücreti yatırıldıktan sonra alınan dekontta teslim edilmelidir.

Yunanistan Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Yapılan vize başvuru süreçlerini hızlandıran en önemli faktör talep edilen dosya ve belgelerin eksiksiz ve doğru bir şekilde teslim edilmesidir. Yunanistan vizesi için belgelerin teslim edilmesi sonrası, başvuru sonucunun en geç 7 ile 15 gün içerisinde tamamlanacağı biliniyor. Dolayısıyla Yunanistan vize ücreti ile birlikte kişilere verilen dekont ve ilgili belgelerin Yunanistan büyükelçiliği bırakılması gerekir.

Yunanistan Vize Ücreti 2021

Her ülkenin vize kriterleri konusunda belli şartları bulunur. Bu nedenle ülkelerin vize ücretleri her yıl güncellenir ve konsolosluk tarafından vatandaşlara duyurulur. talep edilen vize türüne göre değişkenlik gösterir. Ayrıca Yunanistan’da kalış süresi de Yunanistan vize ücreti üzerinde etkili olur.

Yunanistan Vize İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Vize alacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının öncelikli olarak vize türünü belirlemesi ve bu doğrultuda büyükelçilik tarafından istenilen belgeleri bilmesi gerekir. Bunun için Yunanistan vizesi şartlarını araştırmak ve fikir sahibi olmak gerekir.