Venedik gondol turu her insanın hayatında bir kere de olsa yaşamak isteyeceği ayrıcalıklardan biri. Turlar ile birlikte arkadaş grupları, sevgililer, eşler birlikte hayatlarının en güzel anılarını oluşturuyor. Tura özel gondol modelleri ve gondol sürücülerinin otantik havası bu kadar ilgi çekici olmasına neden oluyor.

Günümüzden çok eski zamanlara bilinen tarihiyle 8. yüzyıla dayanan gondol turları masalsı havasını asla yitirmemiş durumda. Venedik’in tarihine baktığımızda gondolların 1500lü yıllardan başlayarak kullanılmaya başladığını görüyoruz. Eski zamanlarda gondol rakamları oldukça yüksek fakat günümüzde tur için kullanılan gondol sayısı 400lü rakamlara kadar düşüyor.

Gondol turlarını uzman sürücüler gerçekleştiriyor. Sürücülere gondolcu deniyor. Bir kişinin gondolcu olabilmesi için öncelikle 400 saati bulan bir eğitim sürecinden geçmesi gerekiyor. Venedik gondol turu en profesyonel gondolcular ile güvenli ve kaliteli bir yolculuk vadediyor.

Gondolcu olabilmek için öncelikle Venedik’i en iyi derecede bilmeleri gerekiyor ve turistlerle iletişimin kusursuz şekilde yürümesi için yabancı dil bilgisi gerekiyor. Tur sırasında kullanılan gondollar özel tasarım ve üstü açık modeller. Çok eski zamanlarda ise ayrı bir kabin bölümü olduğu biliniyor.

Venedik için gondol aracı ulaşımın temel unsurunu oluşturuyor. Bu sebeple mevsim fark etmeksizin yaz ya da kış aylarında gondol trafiği durmuyor. Gondol türleri turlar için uygun olacak şekilde boyutlandırılmış. Bir gondolun uzunluğu 11 metreyi buluyor.

Gondolların genişliği 1,37 metre ve ağırlıkları da yaklaşık 700 kilogram. Bir gondolun imal edilmesi için 280 ayrı parça kullanılıyor. Tek bir gondolun yapım süresi 2 ayı buluyor. Gondolların maliyeti ise adet başına 40.000 Euro.

Turlarda kullanılan gondolların üzerinde Venedik tarihinin simgesi olan desenler mevcut. Turlara özel uygun fiyat seçenekleri ile sizde bu rüyayı sevdiklerinizle yaşayabilirsiniz.

Venedik Gondol Turu Fiyatları

Venedik’e gittikten sonra bir tur dahilinde olmadan rastgele seçtiğiniz bir gondola binmek istediğinizde fiyatlar oldukça yüksek oluyor. Özel turla gittiğinizde size özel çeşitli indirim kampanyalarından yararlanılabiliyor.

Gitmeden önce tur ayarladığınızda Venedik geziniz sizler için oldukça ekonomik hale geliyor. Tur ile gezinti yaparken şehrin her yerini görme fırsatınız oluyor. Venedik gondol turu dilerseniz kalabalık şehir içine dilerseniz de kalabalıklardan uzaklaşabileceğiniz ve şehri izlemenin keyfine varabileceğiniz birçok farklı bölgeye gezinti düzenliyor.

İnternet üzerinden gitmek istediğiniz zaman aralığı içerisindeki gondol turlarını inceleyebilir ve iletişim numarasından da ulaşım sağlayabilirsiniz. Özel içeriğe sahip tur çeşitleri arasından dilediğinizi seçebiliyorsunuz. Turların çeşitlerine göre fiyat seçenekleri de değişiyor.

Turu ayarladıktan sonra ziyaretçiler kendilerini şehrin güzelliğine güvenle bırakabiliyor. Gezintiye başlamadan önce fiyat konusunu görüşerek tur süreleri hakkında da bilgi alınabiliyor.

Ziyaretçiler tarafından en çok rağbet gören tur çeşitlerinden biri serenat dinlenilen turlar. Şehrin güzelliği karşısında büyülenen ziyaretçiler aynı zamanda harika müzikler dinleyebiliyor. Venedik gondol turu yapacağınız mevsim eğer kış aylarıysa giderken yağmurluk ile şemsiye almak oldukça faydalı.

Web sitesinden tur ayarlandıktan sonra gondola bineceğiniz sırada bilet kontrolü yapılabiliyor. Bazı turlar için de elektronik postanızı göstermeniz yeterli oluyor. Hangi yöntemi tercih ettikleri yine web sitesinden öğrenilebiliyor.

Rezervasyon yaptırılan turlar için bazı durumlarda örneğin kötü hava şartları gibi erteleme durumları yaşanabiliyor. Tur satın alınırken düşünülen tarihlerde hava durumunu kontrol etmek birçok ziyaretçinin aldığı bir önlem.

Venedik Gondol turu etkinliği sırasında selfie çekmek isteyenler diğer ziyaretçilerin rahatsız olmaması için diğer insanlardan uzak tutmayı tercih ediyor. Tur için gitmeyi düşündüğünüz mevsime göre de fiyatlar değişiklik gösterebiliyor.