Geçmişten günümüze, hızla büyümekte olan filo kiralama sektörü şirketlerin oldukça tercih ettiği bir yöntem haline geldi. Sektör günümüzde öyle bir büyüdü ki, bunu gören sermaye sahipleri sektöre adımlarını atmaya başladı.

Şirketlerine araç filosu kiralayamayacak kadar büyük olmayan firmalar da aynı yöntem, aynı şartlarla, filo yerine bir veya birkaç araç kiralayabiliyor. Ankara rent a car sektöründe de oldukça rağbet gören bu hizmet nedir ? Neden uzun süreli araç kiralama ? Şirketler neden araç almak yerine araç kiralıyor ? Araçların kirasına verdikleri ücretlerle araç alamazlar mı ? gibi soruların cevaplarını araştırdık.

Sermaye Ayırımı : Büyük veya küçük ölçekli olması ayırt edilmeden firmalar, toplu nakitlerini kendi sektörlerine kullanmak isterler. Bu firmalar araç alırken ödeyecekleri toplu nakitleri veya çekecekleri kredileri kendi sektörlerinde kullandıkları durumda daha büyük kâr elde edeceklerdir. Durum böyleyken araç kiralamanın sermayeye bir zararı olmayacak. Zaten belirttiğimiz gibi şirketler nakitlerini sektörlerinde kullanmak istediğinden, bir Ankara Rent a Car firması da bu yönde kullanmış olup size kolaylıkla araç kiralayacaktır.

Araç Yenileme Kolaylığı : Kira süresinin bitiminde araç yenilemek istediğiniz takdirde, eski aracın satış işlemleri, yeni aracın kayıt işlemleri, değer kaybı gibi herhangi bir problemle uğraşılmamış olur.

Kasko, Trafik Sigortası ve Motorlu Taşıtlar Vergisi : AnkaraRent a Car firmasından uzun süreli araç kiralayan şirketler, bahsi geçen herhangi bir ödemeyi yapmazlar. Bütün sorumluluk rent a car firmasının üzerindedir.

Avantajların En Büyüğü, KDV : Aracın doğrudan satın alınmasında KDV size bir yük olarak çıkacağı gibi, bu durum uzun süreli kiralama konusunda tam tersidir. Kiraladığınız araç veya araçların aylık faturasını gider olarak gösterip her ay bu aracın KDV’sinden yararlanabilirsiniz.

Bakım Masrafları : Bu rent a car hizmetinden faydalanan şirketler, araçların periyodik bakımlarına herhangi bir ücret ödemedikleri gibi, bu süreçte personel eksikliği de yaşamazlar. Çünkü rent a car firması kendi personeline aracı teslim aldırır ve bütün işlemleri tamamlarlar.

Eğer Ankara şehrindeyseniz ve uzun süreli araç kiralama hizmeti almak istiyorsanız www.forescarrental.com web sitesinden firma ile ilgili bilgilere erişebilirsiniz.