Araç kullanmak için kişilerin araç kullanabileceklerini belirten bir ehliyete ve araç kullanmak için yeterli bilgiye sahip olmaları gerekiyor. Günümüzde kişilerin ehliyet almalarına yardımcı olan kurumlar arasında sürücü kursları bulunuyor. Bu kurslar arasında yer alan Ümraniye sürücü kursu kişilerin sürücü belgesine sahip olabilmesi ve araç kullanmayı doğru şekilde öğrenmelerini sağlıyor. Bu sayede kurstan direksiyon ve teori eğitimlerini alan kişiler doğru bilgilerle sürücü olabiliyorlar.

Kurs Tarafından Verilen Hizmetler

Ehliyet belgesini 18 yaşına gelen kişiler alarak araç kullanmaya başlayabiliyorlar. Aksi taktirde ehliyet olmadan yapılan araç kullanımları yasal olmuyor. Sürücü kursu ehliyet sahibi olmak isteyenler ve sürücülerin sahip olmaları gereken diğer belgeler üzerine hizmet veriyor.

Kurs tarafından verilen hizmetler arasında şunlar bulunuyor;

  • Özel direksiyon kursu
  • Psikoteknik belgesi
  • Src belgesi
  • Psikoteknik danışmanlık
  • Ehliyet kursu
  • Bayandan direksiyon dersi

Kurs belge sahibi olmak veya araç kullanmaya öğrenmek isteyenlerin tercih ettikleri kurslar için deneyimli kadrosuyla hizmet veriyor. Bu sayede kurallara uyarak ve can güvenliğini tehdit altına atmadan kişilerin araç kullanmasını sağlıyorlar.

Ehliyet Sınıfına Göre Eğitim

Ümraniye ehliyet kursu insanların farklı ehliyet sınıflarına ait ehliyetlere sahip olabilmeleri için kurs hizmeti veriyor. Bunun içinde online ya da birebir kayıt işlemleri sırasında kişilerin almak istedikleri ehliyet sınıfı bilgisini alıyor. Bu sayede kursa kayıt yaptıran kişilerin ehliyet sınıfına göre hazırlanmış gruplarda eğitim almalarını sağlıyor. Kurs ehliyet eğitimlerini birebir ve grup eğitimi şeklinde ikiye ayırıyor. Direksiyon eğitimleri bayan veya erkek eğitmenlerden birisiyle gerçekleşiyor. Teorik eğitimler ise gruplar halinde veriliyor. Grup derslerinin verilmesi ise ehliyet sınıfına bağlı olarak hafta içi ya da hafta sonu olabiliyor.

Src Belgesi Eğitimi Veriyorlar

Ehliyet kursu tarafından verilen eğitimler arasında src belgesi eğitimleri bulunuyor. Bu eğitimleri ticari araç kullanmak isteyen kişiler için veriyorlar. Çünkü ticari araç kullanmak isteyen kişilerin src belgesine sahip olarak sürücülük yapmaya yeterli olduklarını belgelemeleri gerekiyor. Kurs kişilerin bu belgelere sahip olması için yardımcı oluyorlar. Src belgeleri 1, 2, 3, 4 ve 5 olarak adlandırılıyor. Bu belgeyi almak isteyen kişiler 50 soruluk bir sınavdan geçerek başarılı olmaları durumunda belgeyi almaya hak kazanıyorlar.

Bayandan Direksiyon Dersi

Erkekler kadar bayanlar da ehliyet sahibi olmak istiyorlar. Bu durumda öncelikle bayanların ehliyet kursuna kayıt olmaları gerekiyor. Kursun teorik dersleri yanı sıra direksiyon dersleri de yer alıyor. Erkek eğitmenlerden çekinenler ve onlarla birebir direksiyon dersi almak istemeyenler için kurs öğrencilerine bayandan direksiyon dersi alma imkanı veriyor. Bu sayede bayanlar sıkıntı yapmadan kurallarına uygun şekilde araç sürmeyi uygulamalı olarak öğrenebiliyorlar.