Ön ödemeli kartlar çevirim içi tüm ödemelerinizi kolay ve hızlı yoldan yapabileceğiniz en güvenilir ödeme biçimidir. Basit bir şekilde daha önceleri nakit veya kredi kartı ile fiziksel olarak satın alınmış bir kodun, o ödeme yolunu kabul eden internet sitesi ve programa girilerek çevrim içi bakiyenin oluşturulmasıdır. Dünya çapında kabul görmüş pek çok sistem bulunsa da bunların en yaygınlarından birisi de ukash sistemidir.

Ukash kart İngiltere merkezli olsa da dünyanın dört bir yanındaki 17. 000’den fazla internet sitesi ve çevirim içi programda kabul görmektedir. Kart 19 haneli bir koddan oluşur. Bu kod üstün bir algoritma ile oluşturulduğundan hiçbir şekilde ele geçirilemez ve kopyalanamaz. Sizde başka hiçbir kişi Ukash kart kodunu öğrenemeyeceği gibi ne zaman ve nereden alındığı bilgisi de kodun içinde gizli değildir. Böylece kişiye tamamıyla bir gizlilik sağlanmış olur.

Kart satın alındıktan sonra anında kullanılabileceği gibi, bigiler de yazılı olarak belirtilen son kullanma tarihine kadar 7-24 kullanılabilir. Bazı kredi kartı ve havale sistemleri gece saatlerinde ödeme kabul etmezken ukash kart kullananlar böyle bir sorunla karşılaşmamaktadırlar.

Kullandığımız bilgisayara ve bankamıza bilgilerimiz gizli tuttukları konusunda ne kadar güvensek de alışveriş yaptığımız site söz konusu olduğunda her zaman içimizde bir bir kuşku ve soru işaretleri vardır. Ön ödemeli kartlar sayesinde sitenin güvenliği tamamen ele geçirilse bile kullanıcıya hiçbir şekilde zarar gelmeyecektir.

Ukash Nasıl Kullanılır?

Ukash kartı kullanmak çok basittir. İnternette ukash geçen ödeme yapmak istediğiniz bir siteye giriniz. Ödeme türü olarak ukashı seçiniz. Karşınıza açılan pencereye 19 haneli ukash kodunuzu giriniz. Değer/ fiyat kutucuğuna aldığınız ukash kart pin kodunun Euro değerini giriniz. Ukash kart kullanımı bu kadar basit.

Ukash kart kullanımı ülkemizde son yıllarda fazlasıyla artmaya başlamış ve yakın gelecekte ise tüm internet kullanıcıları arasında yaygınlaşacaktır.