Diş kaybı, yaygın bir diş oluşumudur. Ciddi diş çürümesi, diş eti hastalığı veya başarısız bir kök kanalı varsa, diş implantı uygun bir seçenek olabilir. Diş implantları kemik büyümesini simüle eden ve kemik kaybını önleyen tek dental çözümlerden biridir.

Dental implantlar, ilk yarım yüzyıl önce Per-Ingvar Branemark adlı İsveçli bir bilim adamı tarafından geliştirilen yapay diş protezleridir. İmplantlar hastanın gevşek takma diş protezlerini sağlamlaştırması gerekliliğinden doğdu. İmplantın ortaya çıkışından bu yana, implantın mühendislik ve geliştirmeleri, diş hekimlerinin eksik veya kaybedilen dişlerin değiştirilmesi de dahil olmak üzere implant kullanışlılığını artırmalarını sağlamıştır.

Diş İmplantı Yapan Var Mı?

Çoğu durumda, rutin bir diş çekimi (diş çekilmesi) veya ağız cerrahisi yapmak için yeterince sağlıklı bir kişi implant prosedürü için düşünülebilir. Hastalar implantları tutacak sağlıklı diş etlerine ve kemiğe sahip olmalıdır. Ayrıca iyi ağız hijyeni uygulamaya devam etmeli ve düzenli diş ziyaretleri yapmalıdırlar.

Ağır sigara içicileri, kontrolsüz kronik rahatsızlıkları olan kişiler (diyabet veya kalp hastalığı gibi) veya baş / boyun bölgesine radyasyon tedavisi alan hastalar bireysel olarak değerlendirilmelidir. Diş implantı yaptırmayı düşünüyorsanız, sizin için uygun olup olmadığını görmek için diş hekiminizle görüşün.

Uzun yıllar boyunca, dişleri eksik kişiler için mevcut olan tek tedavi seçeneği köprüler ve takma dişlerdi. Günümüzde diş implantları mevcuttur.

Türkiye’de Diş implant tedavileri diş köklerinin titanyum değiştirmeleridir. İmplantlar, doğal dişlerinize uyacak şekilde yapılmış sabit (kalıcı) veya çıkarılabilir yedek dişler için güçlü bir temel sağlar.

Günümüzde diş implantı teknikleri, aşağıdakileri içeren çok çeşitli diş değiştirme çözümleri sunar:

  • Tek Diş Değiştirme
  • Ön Değiştirme
  • Posterior Değiştirme
  • Tam Üst Değiştirme

Kök implantı, bugüne kadar en popüler en etkili olanı çünkü hastanın doğal dişinin boyutunu ve şeklini yansıtıyor. Bu implant genellikle hastanın orijinal dişi kadar güçlüdür. İmplant veya yapay kök, lokal anestezi altında çene kemiğine yerleştirilir, daha sonra iyileşmesi ve kemiğe entegrasyonu sağlanır. İyileşme süreci tamamlandıktan ve çene kemiği implanta takıldıktan sonra, hasta implantın yeni dişle donatıldığı dişçi ofisine geri döner. Bu işlem genellikle dört ila sekiz ay sürer.

İmplant Destekli Diş Protezleri

Diş protezleri ağız içinde kayabilir ve rahatsız edici olabilirken, diş implantları daha kalıcı bir diş değiştirme yöntemidir. Diş implantları konsepti, hastanın takma diş protezlerini emniyete alma ihtiyacından doğmuştur. Doğal dişlerinizin birçoğunu veya tamamını kaçırıyorsanız, diş implantları ve protezlerin kombinasyonundan büyük ölçüde yararlanacaksınız.

Türkiye’de implant diş yıllarca dental implant deneyimi ve uzmanlığı sumaktadır. Türkiye’de implant diş size ve diş gereksinimlerinize en uygun diş implantı planını oluşturacaktır.

İmplant Sonrası Bakım

Her ne kadar diş sağlığını korumak için her zaman uygun ağız hijyeni önerilse de, hastaya diş implantı yaptırılması hayati önem taşır. Bakteriler, dişler ve diş etleri uygun şekilde temizlenmediğinde ağızdaki hassas bölgelere saldırabilir ve böylece diş etlerinin şişmesine ve çenelerin yavaş yavaş çekilmesine neden olabilir. İmplant sonrasında Zirkonyum Diş uygulaması sayesinde bakteri sızdırmazlık özelliğine sahip dişlere sahip olursunuz.

Çene kemiğinin çekilmesi implantları zayıflatacak ve sonunda implantın çıkarılmasını gerekli kılacaktır. Hastaların dişlerinin ve implantlarının sağlığını sağlamak için yılda en az iki kez diş hekimlerini ziyaret etmeleri önerilir. Uygun bakım verildiğinde diş implantları yıllarca sürebilir.

Diş İmplantları İçin Finansman

Öncelikle, varsa diş implantlarının hangi kısmını kapsadığını görmek için diş sigortası taşıyıcınıza danışın.

Diş implantları da dahil olmak üzere tıbbi prosedürler için faizsiz ve düşük faizli kredi sunan sağlık hizmetleri kredisi şirketleri vardır.

Diş İmplantları, sağlığınıza olduğu kadar görünüşünüze de bir yatırımdır. Dolu bir diş seti, tekrar yemeyi zevkli hale getirir ve dengeli, sağlıklı bir diyet yemeyi kolaylaştırır. Tam bir diş seti de yüzünüzün kıvrımlarını koruyarak zamanınızdan önce yaşlı görünmenizi önler.