Geçtiğimiz hafta sonu Fenerbahçe ile karşı karşıya gelen Galatasaray, ortaya koyduğu etkisiz oyun sonrasında maçtan beraberlik ile ayrılmak zorunda kalmıştı. Karşılaşmanın ardından ise özellikle takımın teknik direktörü Igor Tudor’a yoğun bir eleştiri vardı. Birçok Galatasaray taraftarı maçın böyle bitmesinden dolayı Rumen teknik adamı sorumlu tuttu.

Oyuncu Tercihleri Beğenilmedi

Sezona fırtına gibi bir giriş yapan ve henüz mağlubiyet ile karşılaşmayan Galatasaray, geçtiğimiz Pazar günü kendi evinde Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi. uzun süredir ezeli rakibine karşı üstünlük kuramayan sarı kırmızılı ekip, bu maç ile şeytanın bacağını kırmak istiyordu. Ancak çok etkili bir oyun ortaya koyamayan Galatasaray, maçtan da beraberlik ile ayrılmak zorunda kaldı. Maç sonrasında en çok eleştirilen isimlerin başında ise teknik direktör Igor Tudor geldi. Özellikle futbolcu tercihleri noktasında tepki alan Tudor, aynı zamanda oyun taktiği konusunda da hem yöneticiler hem de taraftarlar tarafından eleştirildi. Rumen teknik adama yapılan en büyük eleştirilerin başında oyuncu tercihleri geliyor. Geldiği günden beri etkisiz bir futbol ortaya koyan Belhanda’nın, neden sahada tutulduğu merak ediliyor. Konya ile oynanan maçta müsabakanın yıldızı olan Selçuk’un, maça neden alınmadığı da bir diğer soru olarak gündeme geldi. Bunun yanı sıra müsabakanın son 20 dakikasında yapılan oyuncu değişikliği de tartışma konusu oldu. Birçok kişiye göre oyuna girmesi gereken kişi Garry Rodrigues olmalıydı. Son haftalarda formda olan futbolcunun yerine formsuz ve ağır olan Eren’in alınması tepkileri de beraberinde getirdi.

Neden Taktik Değişikliğine Gidildi

Yönetim ve taraftarların Tudor’a yönelik bir diğer eleştirisi ise maçın taktiği ile alakalı oldu. Sezonun başından beri aynı taktik ile sahaya çıkan Galatasaray, bu taktik sayesinde maçları kazanmasını bilmişti. 4-1-4-1 olarak bilinen sistem, Fenerbahçe maçında bozuldu. Üç kişiden oluşan savunma ile sahaya çıkan sarı kırmızılı takım, bundan dolayı da kalesinde birçok pozisyon gördü. Ayrıca gol pozisyonuna girme konusunda da zorlandı. Serdar Aziz’in sakatlanmasından sonra eski sistemine dönen sarı kırmızılı takım için, artık çok geç kalınmıştı.

Fenerbahçe derbisinde görüldüğü üzere sıklıkla eleştirilen Hırvat teknik adam Igor Tudor’un hafta sonunda Trabzonspor deplasmanında takımını nasıl bir taktikle sahaya çıkaracağı merak konusu oldu. Galatasaray’ın bu önemli mücadelesine t ayrıcalığıyla yüksek oranlardan bahis yapabilir, linki üzerinden siteye kayıt işlemlerinizi hızlıca gerçekleştirebilirsiniz.