Trafikte seyir halinde bulunan sürücüler, son derece kontrollü ve özenli bir şekilde araç kullansalar, güvenlik için gerekli olan tüm önlemleri özenli bir şekilde alsalar bile kimi zaman istenmeyen kazalar yaşanabiliyor. Böyle bir durumda da karşı tarafın hasarını da karşılamak zorunda olan sürücüler ciddi anlamda sıkıntılar yaşayabiliyorlar. Karayolları kanunu gereğince artık tüm araçlar için zorunlu hale getirilmiş olan Trafik Sigortası sayesinde, bir kaza yaşanması durumunda, karşı tarafın hasarının karşılanması sağlanabiliyor. Böylece sürücüler, 3.şahıslara verebilecekleri zararlara karşı kendilerini güvence altına alabilecek ve olası bir zarardan kendilerini koruyacaklardır. Trafik sigortası fiyatları, sigorta poliçesinin kapsamı oldukça dar olduğu için düşük seviyelerde seyrediyor. Yani zorunlu trafik sigortasını yaptırmak için ödenecek olan primler oldukça düşük miktarlarda olduğu için rahatça ödenebiliyor.

Zorunlu trafik sigortası bilindiği üzere artık devlet tarafından zorunlu tutulan ve mutlaka her yıl yaptırılması gereken bir sigorta türü. Sürücülerin bu sigortayı yaptırıp yaptırmadıkları devlet tarafından kontrol edilmekte ve trafik sigortası bulunmayan araçlar trafiğe çıkamamaktadır. Ancak bu araçlara sigorta yaptırılırsa yeniden trafiğe çıkmalarına izin verilmektedir. Bu nedenle herhangi bir sıkıntı yaşamamak adına araç sahiplerinin trafik sigortası fiyatları hakkında bir araştırma yapması ve uygun fiyat seçenekleri ile kendilerine uygun bir şekilde prim ödemelerini tamamlayarak kanunen zorunlu olan trafik sigortasını yaptırmaları son derece önemlidir.

Halk arasında çoğunlukla kasko sigortası ve zorunlu trafik sigortası da birbirine karıştırılabilmekte, kimi zaman bu iki sigortanın aynı şekilde çalıştığı düşünülmektedir. Ancak kasko sigortası ve zorunlu trafik birbirinden tamamen farklıdır. Kasko sigortası, herhangi bir kaza yaşanması durumunda araç sahibinin zararını karşılamakla birlikte, poliçede belirtilmiyorsa karşı tarafın hasarını karşılamamaktadır ve bu yükümlülüğün poliçede belirtilmesi tamamen araç sahibinin kararına bağlıdır. Araç sahibi istediği takdirde poliçeden bu yükümlülüğünü çıkarttırabilir. Ayrıca bununla birlikte kasko sigortasının yaptırılması zorunlu değildir. Araç sahibi isterse kasko sigortası yaptırabilir, devlerin bu konuda herhangi bir yaptırımı yoktur. Ancak kasko sigortasının kapsamı geniş olduğu için trafik sigortası fiyatları daha düşüktür. Trafik sigortası yukarıda da belirttiğimiz gibi her yıl yenilenmelidir ve araç sahibinin 3. şahıslara verdiği zararları karşılamaktadır. Bu nedenle, dar kapsamlı olduğu için trafik sigortası fiyatları yani sigorta poliçesini satın almak için ödenecek olan primler çok daha düşük olmaktadır. Böylece farklı gelir düzeyinde olan kişilerin de kendi bütçelerine uygun şekilde rahatça ödeme imkanları bulunmaktadır.

Henüz, devlet tarafından zorunlu tutulan trafik sigortasını yaptırmadıysanız son derece uygun olan Trafik Sigortası Fiyatları ile bu yükümlülüğünüzü yerine getirmeli ve herhangi bir kaza yaşamanız durumunda karşı karşıya kalacağınız zararlardan hem kendinizi hem de 3. şahısları korumalısınız. Trafik sigortası her yıl yenilenmek zorunda olduğu için yıllık trafik sigortası fiyatları da farklılık göstermektedir.