Amerika Birleşik Devleti merkezli markaların tekstil ve aksesuar sektöründe sıklıkla görüldüğü günümüzde, kimi zaman yüz yıla varan geçmişleri olan isimlerin dünyanın dört bir yanına sayısız çeşitte ürünü sunduğu ve üst düzeyde beğeni kazandığı görülebilmekte. Seksenli yılların ortalarında girdiği tekstil sektörünün tartışmasız liderleri arasında bulunan ve erkek ya da kadın fark etmeksizin aksesuarlar konusunda da çalışmalarını günden güne geliştiren Tommy Hilfiger, kol saatleri konusunda da müşterilerinin beklentilerini karşılamayı başarmakta. Markaya has ünik tasarımların yanı sıra klasik metal modeller ile de farklı istek ve arzulara hitap eden firma, her sene onlarca yeni ürünü de raflara yerleştirmekte. Tommy Hilfiger erkek kol saati modellerinin yanı sıra bayanlara hitap eden çeşitler de Türkiye'de son yılların yükselen saatler arasında gösteriliyor.

Aksesuar sektörünün yeni isimleri arasında olmasına rağmen ekonomiklik ve kaliteyi aynı çatı altında buluşturan modeller ile birlikte kısa sürede dikkatleri üzerinde toplamayı başaran Daniel Klein markası da tarzını klasik çizgilerden yana kullananların sıklıkla tercih ettiği markalar arasında bulunmakta. Farklı renklerdeki metal kasa ve kayış seçenekleri sayesinde değişik renklerdeki takım elbise ve diğer kıyafetler ile de rahatlıkla kullanılabilen Tissot erkek kol saati modelleri, takipçilerinin sayısını da günden güne arttırmakta.

Farklı temalara ayrılmış kategoriler ile birlikte müşterilerine Racing, Femme, Ethnic, Black, Automatic, Diamond ve Ceramic gibi birbirinden özel ürün çeşitleri sunan Essence markası da Türkiye ve dünya genelinde yıldızı yükselen isimler arasında gösteriliyor. Bay ve bayanlara özel tasarımlanan modeller ile birlikte günlük hayat veya iş hayatı içerisinde tercih edilebilecek özel saatleri raflara koyan firma, kendisine ulaşan olumlu ve olumsuz geri dönüşleri de son derece profesyonel biçimde işleyerek yeni tasarımlarında daha kullanıcı dostu ve sevilen ürünler ortaya koymayı başarmakta. Nacar erkek kol saati çeşitlerinin gelecek seneler içerisinde de isimlerinden daha çok bahsettireceği ve sektörün tartışmasız isimleri arasında girecekleri tahmin edilmekte.

Saat üretimi ve tasarımı söz konusu olduğunda dünyanın tartışmasız en kaliteli ürünlerini çıkaran ülkeler arasında gösterilen İsviçre merkezli olarak çalışmalarını sürdüren Wainer markası da Türkiye ve Avrupa pazarının dikkat çekenleri arasında belirtilmekte. Ekonomik deri kayışlı modellerin yanı sıra üst düzey özelliklere ve işlemelere sahip olan modelleri de ürün yelpazesi içerisinde bulunduran marka, Puma erkek kol saati denildiğinde kişilerin her türlü istek ve ihtiyacına karşılık veren çözümlerin akla geldiği genel çalışma anlayışı sayesinde takdir ve memnuniyeti de toplamayı başarmakta. İsviçre üretimli saatlerin uzun kullanım ömürleri ve gerçekleşebilecek zararlara karşı üst düzey korumaları ile meşhur oldukları düşünüldüğünde, Wainer firmasının ürünlerinin de bu konularda ne denli üst düzey niteliklere sahip oldukları açıkça ortaya konulabilmekte.