Toki, çok gelirli olmayan ve emekliler için ev sahibi olmaya yönelik başlatılan bir projedir. Proje kapsamında dar gelirli aileler ve emekliler için kolay bir şekilde ev sahibi olma imkanı sağlanmaktadır. Günümüzde toki evleri 4 binden fazla daire içermektedir. Toki’den ev sahibi olmak isteyen kişiler için bir takım şartlar bulunmaktadır. İlk olarak evli çiftin ya da bekar ev sahibi olmak isteyen kişinin üzerine kayıtlı herhangi bir gayrimenkul bulunmamalıdır. Toki’den ev sahibi olmak isteyen kişiler Ziraat ya da Halkbank aracılığıyla başvuruyu gerçekleştirmektedir.

Toplam 67 ilde gerçekleştirilen bu projeye ev sahibi olmak için yaklaşık 636 bin kişi başvurmuştur. Bunun yanı sıra Toki proje genelinde açık satışa çıkardığı dairelere de talep yoğunluğu yaşanmaktadır. Pek çok emekli aile ve dar gelirli kişiler bu kaynaklardan yararlanarak kısa sürede ev sahibi olmaktadır. Uzun vadeli imkan sunan Toki evlerinde yoğun artış ile birlikte ev sahibi olmak isteyen kişi sayısı da artmaktadır. Bu nedenle kişilerin başvuru şartlarını eksiksiz yerine getirmeleri gerekmektedir.

Toki Evlerinin Fiyatları Nasıl?

Dar gelirli ve emekli kişiler için başlatılan bu proje kapsamında daire fiyatları oldukça makuldür. Kişilerin rahatlıkla ev sahibi olabilmesi için başlatılan bu Toki evleri projesinde engelli vatandaşlara da özel indirim uygulanmaktadır. Evler taksitli bir şekilde satış yapılmaktadır. Her ailenin bütçesine uygun olan evler için taksitler 300 TL’den başlamaktadır. Konut satış fiyatları ise 70 bin liraya kadar düşmektedir.

Toki Evlerine Başvuru Şartları Nelerdir?

Toki evlerinden ev sahibi olmak isteyen kişiler için bir takım başvuru şartları bulunmaktadır. Başvurular ilk olarak Ziraat ve Halkbank ile yapılmaktadır. İlgili olan bankaya ev sahibi olmak isteyen kişiler bizzat başvurmalıdır. Başvuru yapan kişinin üzerinde ya da diğer aile fertlerinin üzerine kayıtlı herhangi bir ev ya da arsa bulunmamalıdır.

Aile fertlerinden çocuklar dahil olmak üzere kimsenin üzerine kayıtlı gayrimenkul bulunmaması başvuru şartlarında en önemli noktadır. Bunun yanı sıra Toki’den ev sahibi olmak isteyen kişiler evi satın alacakları il ya da ilçede en az 2 yıl oturmuş olması gerekmektedir.

https://www.evhayalim.com/tokiden-ev-nasil-alinir/